Xavier Montsalvatge
Xavier Montsalvatge.

Catalunya Música ofereix en directe "Una voce in off" i "La voix humaine" des del Liceu

Demà a partir de les 20.00 h.

El dijous 22 de gener, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió de les òperes "Una voce in off", de Xavier Montsalvatge, i "La voix humaine", de Francis Poulenc, en les veus d'Ángeles BlancasVittorio PratoAntoni Comas i María Bayo, amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i l'OBC, sota la direcció musical de Pablo González i la direcció escènica de Paco Azorín. "Una voce in off" és una producció pròpia del Liceu, i "La voix humaine" és una coproducció amb els Teatros del Canal (Madrid).  Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

"Una voce in off" de Montsalvatge i "La voix humaine" de Poulenc no només van estar unides per la influència musical que va exercir el segon compositor sobre el primer. A totes dues obres, el personatge absent té un pes central dins la trama i dins l'equilibri emocional de la protagonista. A més, els dos personatges femenins reben notícies del seu company masculí a través d'un magnetòfon i un telèfon, respectivament. "Una voce in off", del mestre Montsalvatge, narra un triangle amorós entre un marit mort (que fa arribar la seva veu a través d'una cinta magnetofònica), la seva dona i l'amant d'ella. Mentre "La voix humaine", de Poulenc, basada en el text de Jean Cocteau, explica la història d'una dona jove que rep una trucada del seu amant i quan ell li diu que la deixa, se suïcida.

"Una voce in off", amb llibret i música de Xavier Montsalvatge, es va estrenar el 13 de desembre de 1962 al Gran Teatre del Liceu. L'última vegada que es va representar al Liceu va ser el 2 de novembre de 2002. La tragèdia lírica "La voix humaine", de Francis Poulenc, es va representar per primera vegada el 6 de febrer de 1959 a l'Opéra Comique (Salle Favart) de París. Al Gran Teatre del Liceu es va estrenar el 21 de desembre de 1965 i l'última representació al coliseu de la Rambla va ser el 2 de juny de 2007. 

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut