Catalunya Música ofereix en directe l'últim concert de la temporada 2014-15 de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca des d'Estocolm

Demà divendres 29 de maig, a les 19.30, Catalunya Música connectarà amb el Berdwaldhallen d'Estocolm per transmetre el concert de la soprano Hanna Husáhr, el baríton Carl Ackerfeldt i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca dirigida per Herbert Blomstedt. Interpretaran la Simfonia n. 3 op. 27 de Carl Nielsen i la Simfonia n. 7 op. 92 de Ludwig van Beethoven. Es tracta de l'últim concert de la temporada 2014-15 de l'orquestra sueca. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús.

Per tancar la temporada 2014-15, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca serà conduïda pel seu director honorífic, Herbert Blomstedt i oferirà un programa centrat en dues de les simfonies de Carl Nielsen (de qui aquest any es commemora el 150è aniversari del naixement) i Ludwig van Beethoven. Del compositor danès, interpretarà la Simfonia n. 3, "Simfonia expansiva", op. 27. De les sis que va compondre, la tercera és sens dubte la simfonia més alegre, lluminosa i, fins i tot, més sensual de Carl Nielsen, que ben bé sembla una mena de "Pastoral" nòrdica. Escrita entre el 1910 i el 1911 per a soprano i baríton solistes, la Simfonia n. 3 op. 27 es va estrenar el 26 de febrer de 1912.

Tancarà la vetllada la Setena simfonia op. 92 de Beethoven, que és cent anys anterior a la Tercera simfonia del compositor danès i que va ser esbossada a partir del 1811 i acabada l'any següent. Els experts en la producció de Beethoven han dit que aquesta simfonia és la més rítmica de totes les que va compondre.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut