"Kàtia Kabànova" (Foto: A. Bofill).
"Kàtia Kabànova" (Foto: A. Bofill).

Catalunya Música ofereix l'òpera "Kàtia Kabànova" des del Gran Teatre del Liceu

Dimarts, 20 de novembre, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per retransmetre l'òpera "Kàtia Kabànova" de Leos Janácek, amb les veus de Patricia Racette, Rosie Aldridge i Nikolai Schukoff, entre altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons i la direcció escènica de David Alden.

Els comentaris de la retransmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Gran Teatre del Liceu acull l'exitosa producció de l'Òpera Nacional Anglesa de "Kàtia Kabànova", de Leos Janácek, un dels títols més sòrdids del seu catàleg operístic i una de les obres que millor retraten la voluntat d'alliberament d'una dona. El director d'escena nord-americà David Alden potencia en aquesta producció "l'impressionant combinació de cor i ràbia que Janácek imprimia a les seves òperes" mentre que el mestre Josep Pons s'enfronta al llenguatge rapsòdic del compositor txec i a una obra amb un alt contingut teatral i una gran riquesa en la instrumentació. Una de les millors cantants del moment, la nord-americana Patricia Racette, dona vida a la protagonista Kàtia Kabànova, acompanyada d'un repartiment de luxe format pel tenor austríac Nikolai Schukoff i la mezzosoprano anglesa Rosie Aldridge, entre altres.  

Aquesta òpera és una de les obres que retraten més bé la voluntat d'alliberament d'una dona i és un microcosmos centrat en el destí de Kàtia ("De vegades somnio que soc un ocell", canta ella), víctima de Marfa Kabànova, la seva sogra cruel, que fa de reflex d'un altre macrocosmos, el de la condició humana, lúcidament retratada per Janáček en la que és la seva òpera més pessimista. Al llarg d'un espectacle impactant, David Alden s'acosta a aquest clàssic del segle XX amb un naturalisme plàstic que s'endinsa en els referents visuals del totalitarisme soviètic.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut