Catalunya Música ofereix en directe les òperes 'Il prigioniero' i 'Suor Angelica'

Les dues obres Luigi Dallapiccola i de Giacomo Puccini, i es transmetran dimecres des del Liceu, a partir de les vuit del vespre.
Gran Teatre del Liceu

Gran Teatre del Liceu

El dimecres 25 de juny, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per transmetre les òperes Il prigioniero de Luigi Dallapiccola i Suor Angelica de Giacomo Puccini, amb les veus d'Evgueni Nikitin, Jeanne-Michèle Charbonnet, Maria Agresta i Cristina Pasaroiu, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigits per Edmon Colomer.
Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.
 
La distància musical existent entre Giacomo Puccini i Luigi Dallapiccola sembla incompatible amb el doble programa que proposa el Gran Teatre del Liceu, però les dues òperes programades d'aquests dos compositors comparteixen una mateixa visió del dolor humà davant la privació de la llibertat. A les dues hi trobem dos presoners; l'un de la dictadura política, l'altre de la ideològica; també dues víctimes d'un obscurantisme del qual no es podran alliberar ni tan sols pagant el preu d'una transfiguració il·lusòria.
 
 A tot això hi hem d'afegir que els dos compositors es van inspirar en membres de la seva família per compondre els personatges de la seva òpera: Iginia, la germana gran de Giacomo Puccini, havia professat a les Agustinianes de Sant Nicolau, mentre que  Laura Coen, esposa de Dallapiccola, era jueva a la Itàlia de Mussolini.
 
 
A les dues òperes hi trobem també un mateix dolor i una vulneració idèntica del sentiment i del dret. Il prigioniero de Luigi Dallapiccola s'estrena al Gran Teatre del Liceu.
 
Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.
 
 
 
Catmusica.cat
Facebook.com/catmusica
Twitter.com/catalunyamusica