Diumenge, 2 d'octubre, a les 18.00

Catalunya Música ofereix en directe la sarsuela "L'aplec del remei" de Josep Anselm Clavé des del TNC

Diumenge, 2 d'octubre, a les 18.00, Catalunya Música transmetrà, des del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la sarsuela "L'aplec del remei" de Josep Anselm Clavé, amb les veus de Miquel Cobos, Antoni Comas, Anna Feu i Marta Fiol, entre d'altres, el Cor de les Glòries Catalanes i l'Orquestra Simfònica de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la direcció musical de Wanda Pitrowska i dramatúrgia de Josep Maria Miró. És una coproducció del TNC i l'ESMUC. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

El Teatre Nacional de Catalunya obre la temporada 2016-2017 amb la primera sarsuela en llengua catalana que es conserva: "L'aplec del remei" de Josep Anselm Clavé. Aquest músic, poeta i polític català va ser l'impulsor d'una de les iniciatives que més profundament han modulat la fisonomia del paisatge cultural català amb les seves corals, que proposarien uns models d'associacionisme polític des d'una mirada artística i cultural. La introducció de Wagner a casa nostra també va passar per les seves mans i les seves composicions van contribuir a enriquir d'una manera molt significativa el nostre panorama musical, tant culte com popular. Ell va ser l'autor de la primera gran sarsuela en català: "L'aplec del remei", que es va estrenar amb gran èxit al Gran Teatre del Liceu el 1858.

La partitura original es creia perduda, però un cop retrobada es tornarà a interpretar al TNC en coproducció amb l'ESMUC. Permetrà redescobrir aquesta pedra angular del teatre català i penetrar en els recambrons de la nostra identitat col·lectiva, amb la presència de 43 músics dalt de l'escenari, amb la direcció musical de la directora polonesa Wanda Pitrowska i la dramatúrgia de Josep Maria Miró. Amb aquesta obra, se celebren els vint anys del Teatre Nacional de Catalunya i els quinze anys de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut