Giuseppe Verdi.
Giuseppe Verdi.

Catalunya Música ofereix el "Rèquiem" de Giuseppe Verdi des de Londres

Dimarts, 23 d'octubre, a les 20.30, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe del "Rèquiem" de Giuseppe Verdi, des de la Royal Opera House de Londres, interpretat per Krassimira Stoyanova, Jamie Barton, Benjamin Bernheim i Gábor Bretz, amb el Cor i l'Orquestra de la Royal Opera House dirigits per Antonio Pappano.

Els comentaris de la transmissió, que té suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

L'obra mestra de totes les composicions religioses de Giuseppe Verdi serà la protagonista d'aquest concert, que servirà per celebrar el 50è aniversari de la legitimació  de la Royal Opera House de Londres com a teatre reial. Per això, totes les persones que han comprat entrades per assistir en aquesta vetllada tindran seients amb visió privilegiada i podran gaudir d'un sopar després del concert amb la presència del mestre Antonio Pappano, tots els intèrprets del concert i també de l'equip directiu de la Royal Opera House Covent Garden.

Per entendre com va néixer el "Rèquiem" de Verdi cal remuntar-se al 22 de maig del 1873 quan va morir l'escriptor Alessandro Manzoni, estendard del Romanticisme italià i gran amic de Giuseppe Verdi. Profundament afectat per la seva mort, el compositor italià va voler homenatjar-lo escrivint una corprenedora missa de difunts. El 10 d'abril del 1874 l'editor Ricordi va editar la partitura del "Rèquiem" de Verdi i l'obra es va estrenar dirigida pel mateix compositor, el 22 de maig del 1874, amb la participació com a solistes de diversos cantants i amics fidels del músic. L'estrena del "Rèquiem" va ser un triomf absolut. Certament, l'èxit internacional d'aquesta obra no va ser pas casualitat, perquè Verdi va aconseguir igualar les seves obres més belles i grandioses construint una missa monumental per a soprano, mezzosoprano, tenor i baix solistes, un cor mixt de 120 cantants i una gran orquestra amb 100 músics, amb instruments de corda i vent.

Serà tot un plaer sentir aquesta composició monumental del compositor italià, dirigida per Antonio Pappano i en la versió del Cor i l'Orquestra de la Royal Opera House de Londres, amb quatre solistes excepcionals, com són la soprano búlgara Krassimira Stoyanova, la mezzosoprano nord-americana Jamie Barton, el tenor francès Benjamin Bernheim i el baix hongarès Gábor Bretz.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut