Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de l'OBC

Diumenge a partir de les onze del matí.

El diumenge 9 de novembre, a les 11 del matí, Catalunya Música transmetrà el concert matinal de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb el pianista Nelson Freire com a solista i la direcció de Alan Buribayev. Interpretaran El rapte de les sabines de Manuel Blancafort, el Concert per a piano i orquestra núm. 2 op. 21, de Frédéric Chopin, i la Simfonia núm. 2 op. 73, de Johannes Brahms. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

L'OBC convida a L'Auditori l'extraordinari pianista brasiler Nelson Freire, que des de l'any 2001 és artista en exclusiva del segell DECCA, amb el qual ha editat els concerts per a piano de Beethoven, Chopin, Schumann, Debussy i Brahms, entre altres obres. Les seves gravacions s'han vist reconegudes amb premis de tant prestigi com el Classic FM Gramophone Award, el Diapason d'or, el Gran Premi de l'Acadèmia Charles Cros i el Choc du Monde de la musique com una nominació als Grammy. Amb l'OBC, Nelson Freire interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 2 op. 21 que Frédéric Chopin va compondre el 1829 i que va estrenar ell mateix al piano el desembre d'aquell any.

La resta d'obres programades seran El rapte de les sabines de Manuel Blancafort, que es va estrenar l'any 1932 i que va representar la consagració del compositor com a autor d'obres simfòniques, i per acabar la Simfonia núm. 2 de Johannes Brahms, escrita l'estiu del 1877 durant unes vacances a la vora del llac Wörth.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa Guia d'orquestra

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.
 
 
Catmusica.cat
Facebook.com/catmusica
Twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut