Martin Fröst (Foto: Mats_Bäcker)
Martin Fröst (Foto: Mats_Bäcker)

Catalunya Música ofereix el concert de l'OBC, amb el debut del clarinetista Martin Fröst a L'Auditori

El diumenge 4 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del clarinetista Martin Fröst i l'OBC dirigida per James Feddeck, que interpretaran obres d'Anders Hillborg, Göran Fröst i Edward Elgar. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

L'OBC convida, el primer cap de setmana de febrer, el clarinetista Martin Fröst que debuta a L'Auditori. Aclamat pel seu altíssim virtuosisme i la seva musicalitat extraordinària aquest solista suec és indubtablement un dels millors intèrprets del seu instrument d'arreu del món i molts el consideren el número 1. La crítica especialitzada l'ha arribat a batejar com el "Paganini del clarinet" i el seu amplíssim repertori el porta a tocar habitualment en concert amb una selecció de les millors orquestres de l'actualitat com la Simfònica de Viena, la Filharmònica d'Estocolm i la Simfònica de la Ciutat de Birmingham, entre d'altres.

En el seu debut a L'Auditori i amb l'acompanyament de l'OBC, Fröst interpretarà el Concert per a clarinet que el compositor suec Anders Hillborg va escriure l'any 1998 expressament per a ell i és que la interpretació d'aquest concert requereix moviments corporals per part del solista i Martin Fröst és un dels pocs solistes oberts a oferir interpretacions musicals amb moviments escènics. A més també interpretarà les "Danses Klezmer" núms.1 i 2 per a clarinet i orquestra, del seu germà, el compositor i intèrpret de viola Göran Fröst, que l'OBC oferirà en primera audició. Tancarà el concert la Simfonia n.1 op. 55 que Edward Elgar va compondre entre el 1907 i el 1908 i que es va estrenar a Manchester dirigida per Hans Richter el 1908, per tant, aquest any es commemora el centenari de la seva primera interpretació. L'obra va tenir tant d'èxit que, en menys d'un any, se'n van fer més de 100 interpretacions.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant set dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut