La mezzosoprano Susanna del Saz

Catalunya Música ofereix el concert final de "La sardana de l'any" des d'Alcanar

Demà, 12 de maig, a les 22.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en diferit, des del Centre Cívic d'Alcanar, del concert final del certamen "La sardana de l'any",  on s'interpretaran les deu sardanes finalistes i s'estrenarà l'espectacle "De músic a mite", creat especialment per celebrar el centenari del naixement de Ricard Viladesau.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

El concurs "La sardana de l'any", que organitza la Federació Sardanista de Catalunya, té la finalitat de divulgar les sardanes estrenades l'any anterior i premia aquelles que aconsegueixen més popularitat entre el públic seguidor del concurs i els mitjans de difusió col·laboradors. El total de 45 sardanes que participen en l'edició d'enguany han estat escollides pel comitè seleccionador entre les estrenades durant l'any 2017.

El concert final de la 29a edició del certamen, que se celebrarà el dissabte 12 de maig, a dos quarts de sis de la tarda al Centre Cívic d'Alcanar, permetrà sentir, a la primera part, les deu sardanes finalistes (que interpretaran les cobles Reus Jove i Marinada) i també conèixer les sardanes que seran guardonades amb el Premi de la Crítica, atorgat per músics reconeguts relacionats amb la cobla; el Premi Popular, que decidirà amb les seves votacions el públic assistent al concert final, i el Premi Joventut. A la segona part de la vetllada s'oferirà l'estrena de l'espectacle "De músic a mite", que commemora el centenari del naixement de l'intèrpret de tenora i compositor de sardanes Ricard Viladesau, i que ofereix un recorregut per la seva vida i la seva obra a partir de les seves peces més conegudes.

És un espectacle amb guió de Mercè Planas, direcció artística de Francesc Sànchez Carcassés i direcció musical de Jesús Ventura, que interpretaran Joan Torras, piano i percussió, la mezzosoprano Susanna del Saz i la Cobla Ciutat de Girona.

Després d'aquesta estrena es donaran a conèixer els premiats, es lliuraran els guardons i s'interpretarà la sardana guanyadora del Premi Popular. El certamen es tancarà amb la interpretació de la sardana "Alcanar", de Francesc Mas i Ros amb l'Agrupació Musical Canareva i dues cobles.

La transmissió en diferit d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut