Maximillian Hornung
Maximillian Hornung

Catalunya Música ofereix el concert del violoncel·lista Maximilian Hornung i la Simfònica de la Ràdio Sueca

Demà, 1 de desembre, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà, des del Berwaldhallen d'Estocolm, el concert del violoncel·lista Maximilian Hornung i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per Daniel Harding, que interpretaran obres de Robert Schumann i Allan Pettersson. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

L'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca ha convidat un dels fenòmens del violoncel de l'actualitat: el solista alemany de 31 anys Maximilian Hornung. Va començar els estudis a Zuric i Berlín amb els professors Eldar Issakadze, Thomas Grossenbacher  i David Geringas i als 23 anys va aconseguir la plaça de solista de violoncel de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, però després d'ocupar-la durant quatre anys la va deixar per dedicar-se a desenvolupar la seva carrera en solitari i d'intèrpret de música de cambra i va ser una decisió totalment encertada, perquè gràcies a la seva impressionant musicalitat i a la seva maduresa interpretativa ha aconseguit fer-se un lloc entre els millors solistes joves de l'actualitat.

El divendres 1 de desembre, amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca dirigida per Daniel Harding, interpretarà un dels pilars del repertori del seu instrument, el Concert per a violoncel i orquestra op. 129 de Robert Schumann. Per tancar la vetllada s'oferirà la Simfonia núm. 7 del compositor contemporani suec Allan Pettersson que va morir l'any 1980 i que està considerat un dels simfonistes més importants de Suècia del segle XX.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut