Anton Barakhovsky
Anton Barakhovsky

Catalunya Música ofereix el concert del violinista Anton Barakhovsky des de Munic

El divendres 6 d'octubre, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb la Filharmonia de Munic per transmetre en directe el concert del violinista Anton Barakhovsky i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, dirigida per Esa-Pekka Salonen. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

El concert de divendres és un dels concerts de la temporada 2017-18 de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. La transmissió és una coproducció del Festival d'Òpera Rossini de Pesaro i el Teatro Real de Madrid, i obre la temporada 2017/18 del Gran Teatre del Liceu.

L'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera convida el prestigiós director finlandès Esa-Pekka Salonen (amb qui la formació treballa assíduament des del 1984) per conduir un programa amb obres de compositors finlandesos. El concert començarà amb l'obra "Lumière et pesanteur" de Kaija Saariaho, que data del 2009. Aquesta peça és un arranjament per a orquestra, fet per la mateixa compositora, d'un fragment del seu oratori "La passió de Simone", que va compondre expressament per a Esa-Pekka Salonen.

A continuació, es podrà sentir la Simfonia número 6, opus 104, que Jean Sibelius va començar a esbossar el 1910 i que no va acabar fins al 1923. Escrita en la tonalitat de re menor, tota ella està tenyida d'un clarobscur que li dona grans dosis de misteri. El 1924, un any després d'haver completat aquesta obra, Sibelius va compondre la seva última simfonia, la Setena, que també s'interpretarà en aquest concert. És una obra que recorda la monumentalitat de les obres de Bruckner i que es tanca amb un sorprenent final escrit en la tonalitat de do major.

Entremig d'aquestes dues simfonies, s'oferirà el Concert per a violí i orquestra, que Esa-Pekka Salonen va compondre l'any 2009 i que tindrà com a solista el violinista rus Anton Barakhovsky, el concertino de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. A més de tenir una enorme reputació com a director, Salonen s'ha fet un nom com a compositor per les seves obres sensuals i accessibles per al gran públic com, per exemple, el Concert per a violí, que s'interpretarà durant aquesta vetllada i que fa servir ritmes jazzístics i està banyat de sonoritats suggeridores.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut