Catalunya Música ofereix el concert del Cor de Ràdio França i l'Orquestra Nacional de França

El dijous 15 de maig, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Teatre del Châtelet de París per transmetre en directe el concert de la soprano Eva Mei, el tenor Paolo Fanale i el baix Luca Pisaroni, amb el Cor de Ràdio França i l'Orquestra Nacional de França, dirigits per Daniele Gatti. Interpretaran la Cantata Nun danket alle Gott BWV 192 de Johann Sebastian Bach, les Sacrae Symphoniae de Flavio Testi i la Simfonia n. 4 op. 36 de Piotr Ílitx Txaikovski.
 Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús.
 
L'Orquestra Nacional de França (ONF) està celebrant els seus 80 anys aquesta temporada. Va ser fundada l'any 1934 com a primera orquestra simfònica permanent de l'estat francès. Des de la seva creació ha actuat com a orquestra de Ràdio França. El seu primer director titular va ser Désiré-Émile Inghelbrecht, que va instaurar un repertori basat en l'obra de Debussy i de Ravel. L'any 1944 Manuel Rosenthal en va assumir el càrrec de director permanent i el va exercir fins a l'any 1947. Altres directors posteriors de l'ONF han estat Roger Désormière, Charles Münch, Maurice Le Roux, Jean Martinon i Kurt Masur. Des de l'any 2008, el director musical de la formació és el prestigiós músic italià Daniele Gatti
 
Al concert del proper 15 de maig al Teatre del Châtelet de París, l'Orquestra Nacional de França, amb el Cor de Ràdio França i els solistes Eva Mei, el tenor Paolo Fanale i Luca Pisaroni, oferirà un programa eclètic format per una de les cantates de més bellesa del mestre barroc alemany Johann Sebastian Bach, les Simfonies sacres del compositor contemporani italià Flavio Testi i, per acabar, la Quarta simfonia de Piotr Ílitx Txaikovski.
 
 Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.
 
Catmusica.cat
Facebook.com/catmusica
Twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut