Catalunya Música obre els actes del 20è aniversari amb un concert històric a l'Auditori

Coincidint amb el 20è aniversari de Catalunya Música, unes 2.000 persones van omplir L'Auditori de Barcelona per escoltar el concert de la JONC Filharmonia. Avui es farà a Vila-seca, diumenge a Lleida i dimarts a Girona.

Unes dues mil persones van assistir al concert commemoratiu del 20è aniversari de Catalunya Música, ahir a la nit, a L’Auditori de Barcelona. La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC Filharmonia), dirigida per Manel Valdivieso, va interpretar un variat programa que portava per títol “Nit de foc”, amb peces de Händel, Stravinski, Wagner, Montsalvatge i Falla, entre d’altres.
El concert va començar amb les paraules del coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, que va agrair als oients la fidelitat i la complicitat que tenen amb l’emissora. “Els oients sou la raó de ser del canal de música clàssica del grup d’emissores de Catalunya Ràdio. Omplim de música els teus silencis i els fem intensament clàssics. Això és avui Catalunya Música i això és el que volem que sigui”, va afirmar. Robles també va remarcar la contribució de l’emissora en la “normalització de la situació dins l’àmbit no només musical, sinó de la cultura, de l’educació i la comunicació”. 
El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, va centrar la seva intervenció en els reptes de futur de l’emissora que “ja és referència” al món de la música clàssica. Sarsanedas va apuntar que els objectius de Catalunya Música passen per ampliar el públic, incrementar els intercanvis d’enregistraments de concerts internacionals i fets a casa nostra, i ampliar la presència a internet. En aquest sentit, el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, va deixar clar que en un moment en què els sistemes de distribució audiovisual han canviat molt, és “fonamental en una empresa de servei públic com la nostra mantenir la qualitat i anar canviant les maneres d’emetre per posar-nos al dia”.
Entre els assistents a l’acte commemoratiu hi havia el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall.
El concert “Nit de foc”, a càrrec de la JONC Filharmonia, es farà avui al vespre a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, al Tarragonès; diumenge, dia 13, a l’Auditori Enric Granados de Lleida, i dimarts, dia 15, a l’Auditori - Palau de Congressos de Girona.
Anar al contingut