Ignasi Pinyol i Aleix Palau, del programa "Directe a l'òpera"

Catalunya Música estrena el programa d'audicions operístiques "Directe a l'òpera"

Dissabte, 22 de setembre, a les 19.00, Catalunya Música estrena el programa "Directe a l'òpera", amb Aleix Palau i Ignasi Pinyol, en què es podrà seguir l'audició íntegra de 23 òperes provinents de l'intercanvi amb la Unió Europea de Radiodifusió, durant la temporada 2018-2019.

Diumenge, 23 de setembre, a les 19.00, el magazín d'actualitat operística "Una tarda a l'òpera", amb Jaume Radigales, iniciarà la temporada amb una entrevista a Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu.

Catalunya Música estrenarà dissabte, 22 de setembre, a les 19.00, el programa "Directe a l'òpera", amb Aleix Palau i Ignasi Pinyol, que emetrà cada setmana l'audició íntegra d'una òpera en directe, en diferit o bé procedent d'un enregistrament discogràfic de referència. Aquesta temporada 2018-2019 inclourà 23 transmissions de la temporada del MET de Nova York, del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i dels principals centres de producció musical nacionals i internacionals, 12 de les quals produïdes a Catalunya i 11 internacionals.

El programa arrencarà dissabte amb l'òpera en tres actes "Mosè in Egitto", de Gioachino Rossini, amb Ruggero Raimondi, Siegmund Nimsgern, June Anderson i Ernesto Palacio, entre altres, amb l'Ambrosian Opera Chorus i la Philharmonia Orchestra, dirigits per Claudio Scimone.

L'estrena de "Directe a l'òpera" suposa un canvi del dia d'emissió del magazín d'actualitat operística "Una tarda a l'òpera", amb Jaume Radigales, que a partir d'ara s'emetrà els diumenges a les 19.00. El programa començarà la nova temporada aquest diumenge, 23 de setembre, amb una entrevista a Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu.

L'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio forma part de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) des del 2009. La gran xarxa d'emissores de ràdio públiques ofereix cada temporada als 92 membres i associats una àmplia programació diària de concerts de primer ordre, europeu i mundial, en directe i en diferit, i situa les produccions pròpies a escala internacional.

El 2017, Catalunya Música, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", va ser una de les emissores públiques més actives en la difusió de concerts a través de la UER, amb un total de 68 concerts que van tenir 574 peticions. Cada concert ofert per Catalunya Música va obtenir una mitjana de 8,4 peticions per cada transmissió, ràtio que situa l'emissora en un nivell similar a ràdios públiques com la finlandesa (10,2), la francesa (9,9), la britànica BBC (8,9) o la sueca (6,3), i molt per sobre de la irlandesa (4,6) o l'espanyola (4). Cada concert ofert per Catalunya Música a la xarxa d'emissores de la UER té una audiència potencial d'11,7 milions d'oients, xifra que consolida el creixement de la difusió internacional de les produccions de l'emissora.

 

"Directe a l'òpera", amb Aleix Palau i Ignasi Pinyol, s'emet els dissabtes, de 19.00 a 22.00.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut