Catalunya Música emet el concert del pianista Mladen Tcholitch i l'OBC

El concert s'ofereix aquest diumenge al matí des de l'Auditori de Barcelona.

El diumenge 27 de març, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert del pianista Mladen Tcholitch i l'OBC, dirigida per Antoni Ros-Marbà, que interpretaran obres d'Eduard Toldrà, Serguei Prokófiev i Ludwig van Beethoven. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

L'Auditori de Barcelona dedica aquest concert al pas del Classicisme al Romanticisme. Per aquest motiu, la Simfonia n. 3 "Heroica" de Beethoven és la protagonista d'aquesta sessió. És una de les simfonies més conegudes del compositor de Bonn i està considerada l'obra que va significar el despertar del Romanticisme musical. Beethoven la va escriure entre el 1803 i el 1804, i l'estrena es va fer a Viena la primavera de 1805, dirigida per ell mateix.

En aquest concert també es podrà sentir l'Scherzo de la suite simfònica La filla del marxant, d'Eduard Toldrà, estrenada el 1934. Finalment, el jove pianista serbi de 29 anys Mladen Tcholitch interpretarà el "Concert per piano i orquestra n.3", de Serguei Prokófiev. Tcholitch va guanyar el primer premi de la 53a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

Us recordem que el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre. Si voleu saber la resta de concerts de la temporada de l'OBC, cliqueu aquí http://www.auditori.cat.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut