Catalunya Música commemora el centenari de la mort de Mahler amb la transmissió del concert de l'OBC

El concert de diumenge al matí interpretarà obres de Franz Schubert, Gustav Mahler i Richard Strauss.
El diumenge 22 de maig, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que, dirigida per Pablo González, interpretarà obres de Franz Schubert, Gustav Mahler i Richard Strauss, a més d'una composició de Johann Sebastian Bach orquestrada per Anton Webern. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

L'Auditori de Barcelona dedica aquest concert a Gustav Mahler, amb l'objectiu d'apropar al públic la figura del compositor austríac en el centenari de la seva mort. L'OBC interpretarà l'únic moviment complet que ens ha arribat de la Simfonia n. 10, l'Adagio inicial. Durant l'estiu del 1910 Mahler va arribar a esbossar cinc moviments d'aquesta simfonia, però només va tenir temps per fer una còpia a net del primer moviment, perquè li va arribar la mort el 18 de maig del 1911 i la resta de la simfonia va quedar inacabada. L'any 1924, Alma Mahler, vídua del compositor, va publicar els esbossos dels cinc moviments de l'obra. L'Adagio és l'únic moviment que Mahler va acabar i és el que més s'interpreta de tota la simfonia.

En aquest concert també es podrà sentir l'arranjament que Anton Webern va fer de la Fuga ricercata de l'Ofrena musical, Johann Sebastian Bach, la Simfonia n. 8 en si menor, Inacabada, D 759, de Franz Schubert, una de les obres més cèlebres del compositor vienès, i el poema simfònic Mort i transfiguració, op. 24, de Richard Strauss.

Us recordem que el canal CatClàssica reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre.

catmusica.cat
catradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS