Catalunya Informació commemora 15 anys d'emissions amb una exposició itinerant

L'exposició 'Catalunya Informació, 15 anys' s'ha inaugurat aquest vespre, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. L'acte l'ha presidit el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Durant l'acte, Joan Manuel Tresserras ha destacat el paper de Catalunya Informació com a ràdio de referència informativa i ha remarcat que de cara al futur "s'ha d'avançar cap a la redacció global". "És l'única manera de ser eficients", ha afegit el conseller, convençut que un cop "vençuda la batalla de l'actualitat", l'emissoora també ha de "fixar un punt de vista nacional" i marcar la seva pròpia agenda informativa. "Anem cap a una Catalunya Informació més potenciada, més ferma i amb més recursos", ha puntualitzat.
Per la seva banda, el director general de la CCRTV, Joan Majó, ha destacat el paper que Catalunya Informació ha tingut en el canvi d'hàbits dels consumidors d'actualitat, que poden accedir a la informarció a qualsevol hora del dia. I en aquest punt, ha afirmat que serà un dels "nuclis fonamentals" des d'on s'organitzarà el sistema d'informatius públic del futur. El director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha explicat que Catalunya Informació ha sigut la "punta de llança de la digitalització" de la ràdio pública de Catalunya i ha subratllat que en 15 anys s'ha passat dels 12.000 oients inicials als més de 100.000 de l'actualitat.
‘Catalunya Informació, 15 anys' repassa la història i el funcionament de l'emissora, que s'ha convertit en referència per als oients les 24 hores del dia. Set panells informatius situen el visitant i l'acosten als orígens i al present de Catalunya Informació. A l'exposició es poden escoltar les sintonies i els indicatius de l'emissora, a través d'un ordinador i d'un teclat com el que fan servir els locutors dins l'estudi. Tot plegat es complementa amb un vídeo que inclou imatges de la redacció, els locutors, les delegacions, els consells de redacció...
La mostra estarà oberta al públic fins al 7 de novembre al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a dos quarts de set del vespre. Després es desplaçarà a Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Viella. Les dades de l'exposició i de l'aniversari de Catalunya Informació també es poden consultar al web de Catalunya Ràdio.
Anar al contingut