Catalunya Informació
Catalunya Informació

Catalunya Informació celebra el 25è aniversari estrenant dos informatius diaris

A partir de dilluns, 25 de setembre, Catalunya Informació emetrà el nou informatiu territorial "Catalunya al dia", conduït per Glòria Marín i realitzat des de les delegacions territorials de Catalunya Ràdio. També incorpora a la programació l'infomagazín aranès "Eth maitín d'Aran", en desconnexió per a la Vall d'Aran. Per commemorar el 25è aniversari de Catalunya Informació, que va néixer l'11 de setembre del 1992, es faran diversos actes durant els pròxims mesos.

Catalunya Informació, el canal de 24 hores de notícies del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, estrenarà el dilluns 25 de setembre, quan comença la programació regular de l'emissora, dos nous programes informatius diaris amb motiu del 25è aniversari de l'emissora: l'informatiu territorial "Catalunya al dia" i l'infomagazín aranès "Eth maitín d'Aran".

 

"Catalunya al dia", nou informatiu territorial

L'informatiu territorial "Catalunya al dia" s'emetrà de dilluns a divendres de 16.00 a 17.00. El nou espai estarà editat i presentat per Glòria Marín, que realitzarà l'informatiu amb la col·laboració de les delegacions territorials, amb Coia Ballester des de Tarragona-Terres de l'Ebre, Roser Parera des de Lleida i Clara Jordan des de Girona, i tota la xarxa de periodistes de l'emissora arreu del país.

El nou informatiu serà l'aparador del que passa al territori i aprofundirà en els temes més rellevants, amb desplegament d'unitats mòbils i entrevistes als protagonistes del dia.

Setmanalment, el programa dedicarà un espai a jugar amb localismes i maneres diferents de dir les coses. Els dijous s'inclourà una agenda d'oci per al cap de setmana i els divendres el programa tancarà amb una cançó d'algun artista o grup emergent, espai musical seleccionat per iCat.

 

"Eth maitín d'Aran", informació en aranès

"Eth maitín d'Aran" és un infomagazín que s'emetrà de dilluns a divendres, a les 08.00, en desconnexió per a la Vall d'Aran. El nou programa, conduït per Àlvar Ordóñez, és un espai diari d'actualitat aranesa que incorpora una tertúlia.

Cada dia de 12.00 a 13.00, Catalunya Informació emetrà també un bloc informatiu en aranès, desconnectat per la Vall d'Aran i conduït per Josep Manuel Badia.

La delegació d'Aran de Catalunya Ràdio farà també un espai d'actualitat que s'anirà emetent en diverses franges horàries al llarg de tot el cap de setmana.

D'aquesta manera, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació reforcen el seu compromís de projecció de l'aranès, com a llengua oficial del país.

 

Commemoració dels 25 anys

Els mesos d'octubre, novembre i desembre es faran diversos actes per commemorar el 25è aniversari de Catalunya Informació. En aquest sentit, es preveu la conferència "Catalunya Informació té 25 anys. L'evolució de la fórmula informativa a la ràdio", a càrrec de Saül Gordillo, director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, i Francesc Cano, director d'Informatius de Catalunya Ràdio, a l'Institut d'Estudis Catalans.

Catalunya Informació, emissora líder en el seu gènere, va començar les emissions l'11 de setembre del 1992. Des d'aleshores, ha explicat la història de Catalunya dels últims vint-i-cinc anys, a través dels seus blocs informatius, programes especials, transmissions en directe i espais divulgatius especialitzats. Va ser l'emissora pionera a l'Estat en el format d'informació les 24 hores del dia i va ser la primera a adoptar el sistema d'àudio digital, el 1994.

Tant Saül Gordillo com Francesc Cano destaquen la posada en marxa de l'emissora com una fita molt important, en què es va optar per un model mixt entre France Info i la CNN, amb una estructura de blocs informatius de trenta minuts, amb informació de servei, com el trànsit i el temps. També posen en relleu que Catalunya Informació hagi contribuït al fet que escoltar ràdio en català hagi esdevingut absolutament normal entre la societat catalana. Per Gordillo i Cano, Catalunya Informació és la història d'un gran èxit: "Al cap de 25 anys, avui és un referent al continent europeu, que supera fins i tot el precedent en el qual s'havia emmirallat i que té un prestigi que no ha parat de créixer en aquest primer quart de segle d'existència."

El canal, que té per lema "a tota hora i a tot arreu", va rebre el 2002 el Premi Ondas i 2009 el Premi Nacional de radiodifusió. La seva audiència ha oscil·lat els últims anys entre els 190.000 i els 115.000 oients.

 

catradio.cat

catradio.cat/catinfo

twitter.com/catinformacio

Anar al contingut