Xavier Espasa, Ivana Miño, Barney Green, Katy Green i Xavier Brichs
Xavier Espasa, Ivana Miño, Barney Green, Katy Green i Xavier Brichs

"Catalunya Experience" presenta la segona temporada amb els protagonistes d'un primer capítol molt emotiu

Aquest matí s'ha presentat la segona temporada del programa "Catalunya Experience", que s'estrenarà el dimecres 5 d'octubre, a les 22.30 a TV3. L'escenari ha estat la Sala Pau Gil de l'Antic Hospital de Sant Pau de Barcelona, en un espai del recinte modernista on es rodaran algunes escenes del capítol que protagonitzarà l'exatleta paralímpic canadenc Rick Hansen.

A l'acte de presentació hi han assistit Xavier Espasa, director de l'Agència Catalana de Turisme; Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats de TV3; Xavier Brichs, director del programa, i Ivana Miño, presentadora. A continuació, s'ha projectat el primer capítol, que se centra en el viatge emocional dels germans Green a la recerca de les seves arrels, que hi han acudit amb la seva família. També hi ha assistit l'equip del programa i algunes persones que han participat en aquest episodi.

"Catalunya Experience" és una producció de TV3, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, en què es poden veure els diferents vessants que el territori català ofereix durant totes les estacions de l'any. La sèrie documental –que recentment ha rebut el primer premi del Zagreb Tourfilm Festival en la categoria de documental i programa de televisió– mostra Catalunya a través de diversos convidats que tenen influència pública a les xarxes socials i mitjans de comunicació dels seus països d'origen.

Durant la presentació, el director, Xavier Brichs, ha definit el programa com a "intens, bonic, emocionant i divertit", i ha explicat que la segona temporada segueix amb la mateixa línia que la primera, però amb algunes diferències: aquesta vegada mostra diverses maneres de viatjar a través de diferents perfils.

En aquest sentit, el cap de Documentals i Nous Formats de TV3, Miquel Garcia, ha afirmat que el programa "busca altres fórmules més enllà dels estàndards turístics i ensenya diferents punts de vista, com la motivació personal, el viatge gastronòmic, històric o cultural". Garcia ha destacat que "Catalunya Experience" és una "sèrie d'artesania en què es cuiden molt tots els detalls i que s'ha convertit en una autèntica marca del territori que explora un país molt ric amb moltes opcions".

El director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha explicat que s'identifiquen amb el programa, ja que busca la promoció turística de Catalunya. A més, n'ha destacat l'èxit i que la producció "ofereix una manera diferent de veure el territori i ensenyar les diferents experiències que s'hi poden viure". Espasa també ha posat de relleu la projecció internacional del programa i s'ha mostrat confiat que la segona temporada tindrà bons resultats.

La presentadora, Ivana Miño, ha destacat una relació amb els convidats "fantàstica, ja que es creen uns lligams molt potents. Vivim tot tipus de vivències amb l'equip del programa i només amb sis dies els viatgers es converteixen en família". Sobre la rebuda dels viatgers, amb Miño com a amfitriona, Xavier Brichs ha assenyalat que "anar a un país i que una persona local t'acompanyi és una de les millors maneres de viatjar".

Aquesta temporada els espectadors de TV3 podran veure a "Catalunya Experience" personatges coneguts com Carme Ruscalleda, els germans Roca, el Mago Pop, Ramon Gener, Pilarín Bayés, el Màgic Andreu, el pare Manel, Isidre Esteve, Ignasi Terraza, Roger Mas, Els Catarres i Blaumut, entre altres.

El programa, a banda d'oferir imatges espectaculars, algunes d'elles rodades amb drons, també està enregistrat en anglès, amb la possibilitat de veure els capítols doblats i/o subtitulats.  

"Amb aquest episodi s'ha fet justícia a la memòria dels nostres avis"

Durant l'acte de presentació s'ha projectat el primer capítol de la temporada amb la presència dels seus protagonistes: Katy i Barney Green, del Regne Unit. Els germans Green són néts de dos brigadistes britànics que ho van deixar tot per venir a lluitar a favor de la República durant la Guerra Civil Espanyola.

"Estem molt agraïts al programa. Amb aquest episodi s'ha fet justícia a la memòria dels nostres avis". Així s'han mostrat uns emocionats germans Green, just després de veure per primera vegada aquest capítol, que és molt diferent de la resta de viatges del "Catalunya Experience", amb molta història al darrere i les emocions a flor de pell.

En aquest viatge a la recerca de les arrels, l'equip del programa també ha viscut la descoberta dels germans Green en primera persona. Segons Xavier Brichs, "hem gravat aquest capítol amb un nus a la gola i llàgrimes als ulls". Durant el rodatge, els protagonistes es van trobar amb moltes sorpreses en el que consideren que ha estat el viatge de la seva vida.

Un viatge que Katy i Barney van començar durant el rodatge del programa, l'abril passat, i que ha acabat aquest setembre, quan han tornat a Catalunya amb tota la família Green per escampar les cendres del seu pare, fill dels brigadistes Nan i George, en el mateix paratge de les Terres de l'Ebre on va morir el soldat Green. Aquesta és la segona vegada que han visitat Catalunya i segur que no serà l'última: "Tornarem, perquè el nostre avi i el nostre pare són aquí".

tv3.cat/catalunyaexperience
facebook.com/catalunyaexperiencetv3
twitter.com/catalunyaexptv3

Anar al contingut