"Cartes al meu fill", a "El documental"

El dissabte 26 de maig, a les 22.40, "El documental", al 33, recupera "Cartes al meu fill", de Nina Solà. El treball, una producció d'ESCAC Films, és un retrat íntim del conegut arqueòleg, antropòleg i científic català Eduald Carbonell que afronta el repte que transformarà la seva vida: el de ser pare.

Catedràtic de Prehistòria, doctor en Geologia del Quaternari, en Geografia i Història, col·laborador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, exdirector de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, codirector de les excavacions d'Atapuerca, membre del Capítol Espanyol del Club de Roma i de l'Acadèmia de Ciències de Nova York, Premi Príncep d'Astúries, Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica, i autor d'un gran nombre de treballs científics i assajos sobre la condició humana. Eduald Carbonell ha consolidat una carrera professional molt extensa, i crear una família no era un dels seus objectius.

Sinopsis

El reconegut arqueòleg, antropòleg i científic català Eduald Carbonell i Patrícia Garcia s'enfronten a la dura missió d'educar i de fer de pares de l'Olopte, el seu primer fill de gairebé quatre anys.

L'Eduald sent la necessitat de transmetre el seu coneixement al seu fill, però la seva ocupada vida professional li impedeix passar tot el temps que voldria amb ell. Després de tota la vida estudiant l'evolució de l'espècie humana, ara s'ha d'enfrontar al temor que als seixanta anys potser no podrà veure créixer el seu fill.

La directora de "Cartes al meu fill", Nina Solà, fa un retrat íntim de la família. Al documental es combinen moments domèstics amb conferencies de l'arqueòleg i amb videodiaris en què l'Eduald i la Patrícia parlen directament amb el seu fill, més que no pas amb l'espectador. En aquests videodiaris li expliquen l'experiència de ser pares, com els ha canviat la vida, o quines són les coses que els preocupa.

La producció fa un viatge emocional des de la quotidianitat familiar, sovint marcada per l'absència del pare, i fins la transcendència del fet de ser pare avi als seixanta anys. Un neguit que l'Eduald canalitza amb el seu llibre "L'arqueòleg i el futur", dedicat al seu fill i que marca el desenllaç del documental.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

 

Anar al contingut