Carme Chacón defensa el model actual de finançament i es desmarca del pacte fiscal que proposa CiU

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la cap de llista per Barcelona al Congrés del PSC ha dit que creu que no caldrà que Espanya sigui rescatada però ha demanat mesures urgents del Banc Central Europeu.

La cap de llista per Barcelona al Congrés del PSC, Carme Chacón, s'ha desmarcat del pacte fiscal que propugna CiU i ha defensat el sistema actual de finançament. Chacón considera que aquest model ha dotat Catalunya amb "el màxim nivell d'autogovern que ha tingut mai" i afirma que és la primera comunitat autònoma en inversió en infraestructures.

En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, la candidata del PSC ha definit com a "magnífic treball" el que va fer l'exconseller Antoni Castells perquè diu que ha permès multiplicar per deu els ingressos de Catalunya en relació amb l'acord anterior entre CiU i el PP. En aquest sentit, Carme Chacón ha recordat: "Convergència i Unió ja ens va enganyar el 99, ens va enganyar molt perquè també el va anomenar pacte fiscal, fins i tot el senyor Artur Mas ho té per escrit. El pacte fiscal el 99 ho havia d' arreglar tot i després s'alien amb un Partit Popular que no només va marginar les nostres infraestructures sinó que acaben acordant un sistema de finançament que, a més, no és revisable." Chacón assenyala que el sistema actual es pot revisar el 2013 i que és partidària d'anar aprofundint en aquest model: "El camí és un camí federal, el futur d'aquest país passa per un estat federal."

Sobre el risc que Espanya pugui ser rescatada per la pujada de la prima de risc, la cap de llista del PSC al Congrés ha dit que no creu que calgui, però ha reclamat una actuació urgent del Banc Central Europeu.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut