10.000 km
"10.000 km" multinominada als Goya i als Gaudi.

Carlos Marquès-Marcet, director de "10.000 km", rep el premi El Ojo Crítico de Cine 2014

La pel·lícula "10.000 km", amb la participació de TVC, recull un nou guardó, en aquest cas El Ojo Crítico de Cine 2014, que ha anat a mans del ser director Carlos Marqués-Marcet.

El jurat del premi El Ojo Crítico va valorar "La frescor i audàcia amb què aborda un tema tan candent com les relacions de parella a distància, que fa servir la tecnologia més actual en què incorpora l'emoció".

El jurat el formaven la directora i productora Isabel Coixet; l'actor Carlos Bardem; el productor Enrique López Lavigne; l'actriu Ana Álvarez; Conxita Casanovas, especialista en Cine de RNE, i la directora de 'Va de cine' a Ràdio 4, Yolanda Flores, especialista en cine de RNE i directora del programa 'De película' de Radio Nacional; Juan Carlos Morales, director d'El Ojo Crítico de RNE; i Berta Tapia, cap de l'àrea de Cultura dels Serveis Informatius de RNE.

"10.000 km" també va ser una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels premis Oscar com la millor pel·lícula de parla no anglesa i també va estar nominada a l'European Discovery 2014 - Prix FIPRESCI. A més, ha estat present als festivals nacionals i internacionals més importants i no ha parat de guanyar premis des del dia que es va estrenar. Va aconseguir 5 guardons al Festival de Màlaga: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, el premi a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex aequo" per a Natalia Tena. Als Estats Units, i poques setmanes abans del Festival de Màlaga, els protagonistes de la pel·lícula, Natalia Tena i David Verdaguer, van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest.

És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, l'ICEC, Media i Ymagis.

 

Sinopsi

Alexandra i Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.

 

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Carlos Marquès-Marcet

Guió: Clara Roquet i Carlos Marquès-Marcet

Producció: Tono Folguera i Sergi Moreno

Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer

Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut