Caminando Fronteras diu que el vídeo de Ceuta mostra només el que vol veure la Guàrdia Civil

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Helena Maleno explica que les imatges són clau per saber exactament què va passar.

El col·lectiu Caminando Fronteras ha assegurat que el vídeo que s'ha ensenyat fins ara de la tragèdia de Ceuta, on van morir com a mínim quinze immigrants, només mostra el que vol veure la Guàrdia Civil. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, des de Caminando Fronteras, Helena Maleno ha explicat que el vídeo de tres minuts només mostra el que vol veure la Guàrdia Civil i que les imatges són clau per saber exactament què va passar: "Cal veure les imatges en brut. Nosaltres no només hem parlat amb immigrants, sinó també amb persones que transiten per aquesta frontera a aquesta hora, sobretot moltes dones que vénen del Marroc a treballar, dones al servei domèstic. Tots els testimonis amb els quals hem parlat, marroquins o ceutins, el que deia: 'La Guàrdia estava disparant, ens ofegàvem nosaltres també amb els gasos, era una situació que mai no havíem vist...'"

Maleno també ha apuntat les principals conclusions de la investigació que està fent Caminando Fronteras: "Les persones van morir per intervenció directa o indirecta de la Guàrdia Civil. Hi ha ferits que presenten cops al cap i la cara, a causa d'impactes molt forts que es poden identificar amb les pilotes de goma, i els mateixos testimonis diuen que el gas també els ofegava a l'aigua, i estem parlant de persones que moltes d'elles mai havien entrat al mar."
Helena Maleno també ha denunciat l'omissió del deure de socors de la Guàrdia Civil en aquest cas.


Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
Anar al contingut