Twitter és un lloc de diàleg dels anomenats trastorns de la conducta alimentària
Twitter és un lloc de diàleg dels anomenats trastorns de la conducta alimentària
"Big data" al "Catalunya vespre"

Cada minut s'escriu a Twitter algun missatge relacionat amb l'anorèxia o la bulímia

Avui l'espai "Big data" del "Catalunya vespre" analitza les converses sobre aquestes dues patologies a la xarxa. És un estudi elaborat per la consultoria Sibilare per a Catalunya Ràdio

L'informatiu "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, explica avui a l'espai "Big data" que  s'ha comprovat que Twitter és un lloc de diàleg i d'interacció dels anomenats trastorns de la conducta alimentària. L'estudi que l'empresa Sibilare, a partir de les dades recollides durant el mes de novembre,  presenta aquestes conclusions:

 

Dues converses en paral·lel: la denúncia i l'apologia

La majoria dels missatges a Twitter denuncien l'anorèxia i la bulímia i els seus greus efectes mèdics i socials, però també n'hi ha una minoria que fan bandera d'aquests trastorns, que ho consideren una filosofia de vida i troben a internet una mena de refugi virtual. Les dues converses són independents i no interactuen entre elles.

 

Anorèxia o bulímia? De què es parla més?

L'estudi demostra que tot sovint a les converses un terme acaba remetent a l'altre. Tot i això, la paraula més citada és "anorèxia" per sobre de "bulímia". Altres termes força presents són "menja", "vomita", "hamburgueses", "quilos" i "TCA", sigla de Trastorn de Comportament Alimentari.

 

Eufemismes i termes alternatius

Mentre que els crítics amb els trastorns alimentaris utilitzen les paraules "anorèxia" i "bulímia" sense problema, els que els "defensen" com una opció fan servir termes alternatius. És el cas, per exemple d'"Ana y Mia", en lloc d'"anorèxia" i "bulímia",  o thinspiration, la inspiració d'estar primes o prims.

 

L'informatiu "Catalunya vespre" s'emet de dilluns a divendres, de 19.00 a 22.00 h.

 

Catradio.cat/catalunyavespre

Facebook.com/catvespre

Twitter.com/catvespre

 

Anar al contingut