Cada dijous, "Ballar", a TV3

A partir de demà, cada dijous a les 23.40, TV3 recuperarà dos capítols del programa "Ballar", en què els protagonistes s'acosten al ball per acabar parlant de la vida. Per demostrar que tothom pot ballar, a cada capítol el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no hi està acostumat

"Ballar ens fa sentir lliures, ens transporta i ens fa millors". Es balla per celebrar, per passar-ho bé, per compartir i, fins i tot, per reivindicar. Es balla amb els amics, amb la parella, amb la mare. També sol, agafat de la mà o en rotllana. No hi ha una manera única de ballar, n'hi ha tantes com persones.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet. Tot i tothom que balla hi cap, en el programa. Des dels que ballen a estones fins als que ho fan de tota la vida. També els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que expliquen què els fa sentir i com han viscut la dansa en la seva vida.

I per demostrar que tothom pot ballar, a cada capítol el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no està acostumat a ballar, per demostrar que tothom pot fer-ho. I això es pot veure amb unes venedores de mercat, uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats, una colla de castellers o un grup de pescadors de Palamós. Tots es convertiran per un dia en els ballarins de Pere Faura.

Ballar i sentir-se lliures

"Ballar ens fa sentir lliures malgrat les limitacions". Els interns del Centre Penitenciari Lledoners experimenten aquesta sensació ballant una coreografia davant dels seus companys. La companyia Increpación Danza i el ballarí i coreògraf Toni Mira reflexionen sobre la idea de llibertat en les seves creacions, mentre Lledoners oblida, per un instant, que està subjecte a horaris i barrots.

Ballar i parlar

El ball té la capacitat de rellevar la paraula per comunicar tot tipus de sentiments. Què diu el cos que no diu la veu? Toni Jodar i Beatriu Daniel exploren la història d'aquesta art escènica a través de la paraula amb el projecte "Explica dansa", i la coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé investiga les eines comunicatives del mateix cos en moviment.

Mentrestant, Pere Faura proposa el repte de ballar a un grup de paradistes del Mercat del Ninot, a Barcelona, per qui parlar és l'eina principal de comunicació.

tv3.cat

Anar al contingut