Brussel·les diu que no és el moment de modificar els objectius de dèficit, tal com pretenia Rajoy

El portaveu econòmic de la Comissió, Amadeu Altafaj, ha explicat a "El matí de Catalunya Radio" que no es poden canviar els objectius a les primeres de canvi perquè la situació de l'economia ha de millorar.

El portaveu d'afers econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha afirmat que no es poden modificar els objectius de dèficit que es van acordar perquè la situació econòmica ha de millorar. Altafaj ho ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'endemà que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no va aconseguir que els socis comunitaris acceptin que Espanya pugui superar aquest any el 4,4 per cent de dèficit.

El portaveu de la Comissió Europea ha assenyalat: "Nosaltres creiem que ara estem en una recessió, però que és una recessió moderada, i que el creixement hauria de tornar a xifres positives a Europa a la segona meitat d'aquest any. Per tant no estem en un context de recessió com el que vam viure l'any 2010. És evident que les regles que es van aprovar tan sols fa uns mesos, de forma unànime per tots els estats membres, són regles que no es canvien a les primeres de canvi". Altafaj diu que no és el moment de modificacions i afegeix: "Un país que no pot demostrar que té el control sobre la despesa pública, sigui quin sigui el nivell de l'administració responsable de la desviació, evidentment té molt difícil generar la confiança que avui en dia tant ens manca."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut