Boi Ruiz afirma que no es privatitzarà cap servei públic sanitari

El conseller de Salut espera que s'arribarà a una entesa amb els sindicats sobre les noves retallades de sous del personal sanitari de l'ICS.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el seu departament no privatitzarà cap servei públic: "El nostre model sanitari no contempla això. Ni ho ha contemplat ni ho contemplarà mai. Nosaltres no podem privatitzar cap tipus de servei públic. Entenem per privatitzar el que la gent s'hagués de pagar un servei de la seva butxaca. Això és privatitzar. Que un equipament sigui públic o sigui privat, això no és privatitzar. Sant Joan de Déu és privat i no considera ningú que sigui un hospital privat, és a dir, tothom considera que és un hospital públic."

Durant l'entrevista, el conseller ha defensat la fragmentació de l'Institut Català de la Salut, una divisió que, ha remarcat, només és administrativa i que ha de servir per millorar la gestió de cada centre: "L'Institut Català de la Salut fa tres anys que es va aprovar una llei i es va transformar en empresa pública. Però simplement es va transformar amb la llei, no es va fer el pas que pugui ser gestionat l'ICS com és gestionat el Consorci del Parc Taulí, que és públic i que es gestiona amb dret privat."

Boris Ruiz també ha dit que confia que s'arribarà a una entesa amb els sindicats sobre les noves retallades de sous del personal sanitari. Segons el conseller, la proposta de l'ICS "és merament econòmica, renunciar a uns diners que no són excessius durant aquest any per anar a recuperar-los en els propers dos anys. Estem parlant d'això. Si no haurem de fer ajustos que no ens agradaria fer des del punt de vista de plantilla."

Campanya electoral

Poques hores abans del començament de la campanya electoral, Boi Ruiz ha fet aquesta reflexió: "Voldria fer una crida a la responsabilitat al Partit Socialista, que és un partit de govern, que sap perfectament què és la sanitat, a no utilitzar les angoixes de professionals i de ciutadans envers la desconfiança en el sistema perquè això es pot pagar molt car. Jo crec que hem de fer tots una campanya electoral responsable."

catradio.cat/mati
Anar al contingut