Bogeria, a "This is art"

Demà, a les 22.35, arriba l'últim capítol de la temporada de "This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3 que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Aquesta setmana, el programa dirigit i presentat per Ramon Gener iniciarà un viatge a la bogeria a través de l'art.

Com diu un dels testimonis al programa: "què seria realment de l'art sense bogeria?" Molts artistes han tret partit de la seva bogeria per crear. I alguns per crear grans obres. Des de Vincent van Gogh fins a Ernest Hemingway o Salvador Dalí. En aquest capítol de "This is art", la bogeria s'apodera de l'art.

I s'iniciarà un viatge a la bogeria a través de l'art, que començarà al segle XV amb el Bosco i acabarà amb l'artista plàstica japonesa Yayoi Kusama.

En aquest recorregut pels camins més fràgils de la ment, Ramon Gener practicarà el surf a les fredes aigües de Zarautz, al País Basc, per parlar de l'escultora Camille Claudel; se submergirà al Rin per explicar per què la realitat li feia tant de mal a Robert Schumann, i proposarà sentir les belles paraules de Leopoldo María Panero, un poeta que va decidir ingressar voluntàriament en un centre psiquiàtric, tot i que va escriure uns poemes meravellosos sobre el seu estat mental.

Mentrestant, hi haurà el testimoni de persones que en algun moment de la seva vida han estat o continuen atrapades en les xarxes de l'alienació. Les seves aportacions seran la peça clau en aquest gran trencaclosques sobre els misteris de la ment i l'art.

tv3.cat/thisisart

Anar al contingut