Benach sosté que el pacte entre candidatures és "absolutament indispensable" al congrés d'ERC

En unes declaracions al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio, el president del Parlament, Ernest Benach, veu difícil un acord previ entre les diferents candidatures que es presenten al congrés d'ERC.
Ernest Benach, president del Parlament

Ernest Benach, president del Parlament

De totes maneres, diu que els pactes són "absolutament indispensables" l'endemà del 7 de juny, quan la militància haurà triat el president i el secretari general del partit. Per Benach, "el pacte és obligatori, guanyi qui guanyi i tregui el resultat que tregui".
El president del Parlament té clar que, per més ajustat que sigui el resultat, s'haurà de negociar. En aquest sentit apel·la a l'esperit constructiu de totes les faccions per arribar a bon port. "Tot el que sigui diàleg, intentar trobar ponts, consensos i unitat, a nosaltres ens hi trobaran", ha afegit.
Ernest Benach s'ha compromès públicament a reconèixer els guanyadors del congrés i ha dit que, en cas que sigui el seu grup, seran "absolutament generosos". Així, ha remarcat que faran el que calgui per arribar al "màxim acord i al màxim consens amb tothom". "Guanyi qui guanyi, serà el candidat per Esquerra", ha afegit.
D'altra banda, ha dit que està en contra dels transvasaments i en contra de la interconnexió de xarxes i ha reclamat que hi hagi "molta claredat en el missatge (sobre les solucions per abastir l'àrea metropolitana) perquè, si no, patirem". El president del Parlament recorda que "parlem d'un tema puntual" per una "situació d'emergència nacional" i insisteix que "s'ha de deixar molt clar, perquè si no estarem enganyant, que no es treu ni una gota més de l'Ebre, ni una gota més, i que per tant és el sobrant que s'aprofita".

DOCUMENTS RELACIONATS