Badalona limitarà l'accés a les ajudes socials als immigrants que acabin d'arribar

L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, creu que en moments de crisi cal prioritzar la gent de Badalona que està a l'atur o necessita dels serveis socials

L'Ajuntament de Badalona té enllestit un nou reglament que limitarà l'accés de les ajudes socials als immigrants que acaben d'arribar de fora. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, el seu alcalde, Xavier Garcia Albiol, assegura que en temps de crisi s'ha de prioritzar a qui es dediquen els esforços:"El que sí que tinc molt clar és que, en moments de dificultat,on els diners no arriben per ajudar a tothom, i on cada dia hi ha més veïns de Badalona que estan a l'atur i necessiten l'ajut de l'Ajuntament i dels serveis socials, doncs que vingui un senyor, que porta tres mesos a la nostra ciutat o al nostre país, i que passi a tenir els mateixos drets que qualsevol veí de Badalona". I ha afegit: "Per tant, el que farem, i ho dic de forma molt clara, és acotar el que una persona que acaba d'arribar no pugui accedir a aquests ajuts perquè crec que hem de prioritzar els ajuts cap a la gent de Badalona".

El nou reglament posarà una sèrie de requisits, com ara que els immigrants amb dret a ajudes demostrin un temps mínim de residència a la ciutat. Garcia Albiol recorda que quan no era alcalde les ajudes als estrangers eren superiors al 40% i ara ja s'està per sota el 30%. L'entrada en vigor del nou reglament disminuirà encara més aquest percentatge.
Pel que fa a la celebració de la Diada a Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que el cartell d'aquest any recuperarà el terme "nacional" després que l'any passat es va suprimir i nega que hi hagués cap intencionalitat política en el fet que no hi figurés: "L'any passat no va sortir en el cartell el terme ‘nacional' perquè va ser el disseny que es va escollir; no tenia cap altra intencionalitat".

Sobre la crida a la participació del president Artur Mas a la manifestació independentista de l'11 de setembre, l'alcalde de Badalona, del PP, creu que és un error: "Crec que és bo parlar de tot això i com a català crec que necessitem un millor finançament; ara bé, que el president de la Generalitat es dediqui a fer proclames en favor de participar en manifestacions amb un clar caràcter independentista, a mi em sembla que s'equivoca".

catradio.cat/matiestiu
Anar al contingut