Avui s'ha presentat "Orgull de Baix": un retrat interactiu del Baix Llobregat

Aquest migdia, s'ha presentat al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat el documental interactiu "Orgull de Baix", un complement a l'emissió del documental "El pati del darrere", que es podrà veure aquest dimecres dins de l'espai "60 minuts" del 33. A l'acte de presentació, hi han assistit Isabel Fernández, directora del projecte; Anna Carreras, dissenyadora de l'interactiu; Manel Raya, coordinador de continguts documentals de TV3; Ferran Clavell, responsable d'Innovació i Audiències Digitals de la CCMA; Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, i Germán Domínguez, un jove pagès que participa en el documental.

El documental "El pati del darrere", que ja es va poder veure a "Sense ficció" i que dimecres emetrà el programa "60 minuts" del 33, és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Al Pati Produccions, dirigida per Isabel Fernández, que mostra la comarca del Baix Llobregat d'una manera diferent. Aquesta emissió coincidirà amb l'estrena d'una versió interactiva d'aquest documental, titulada "Orgull de Baix". Aquest treball va ser un dels seleccionats en la primera convocatòria oberta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per a la producció de documentals interactius.

Per primera vegada a TV3, els espectadors podran seguir l'emissió del documental, en aquest cas dins de l'espai "60 minuts" del 33, amb una segona pantalla, a través de l'adreça electrònica tv3.cat/orgulldebaix. D'aquesta manera, a mesura que el documental avança a la televisió, es poden veure els diferents continguts que es van activant en el mapa interactiu. Es tracta d'una nova manera de conèixer més a fons aquest territori.   

Aquest migdia, s'ha fet la presentació d'aquest treball interactiu, que amplia el debat que planteja "El pati del darrere" sobre el conflicte entre creixement i sostenibilitat que afecta el territori del Baix Llobregat.

Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, ha iniciat la presentació parlant de "l'enamorament per la comarca que ens vol transmetre aquets documental, una comarca que era desconeguda per molta gent".

Isabel Fernández, directora del projecte, ha explicat que aquest treball interdisciplinar "és un trencaclosques de veus que volen fer un retrat de la comarca del Baix Llobregat i, al mateix temps, posar de relleu el valor, especialment agrícola, d'aquest territori. És un documental que demana la participació de l'espectador perquè interactuant amb l'aplicació farà possible que el projecte creixi i, d'aquesta manera, s'estengui el coneixement que es té del Parc Agrari del Baix Llobregat".

Anna Carreras, dissenyadors de la interacció, ha dit que "'Orgull de Baix' ens farà volar per sobre la comarca per ensenyar-nos peces i racons que no es podran veure a la pantalla del televisor."

Per la seva banda, Manel Raya, coordinador de continguts documentals de TV3, ha remarcat "el valor patrimonial de la peça. L'equip ha estat capaç de recopilar en aquest interactiu molt de material que no té cabuda dins del documental que es podrà veure a la televisió i que té valor per sí sol, que crea comarca, sentiment de pertinença, societat i patrimoni. Que més enllà de la comarca parla sobre la construcció d'un país i d'una societat."

Ferran Clavell, responsable d'Innovació i Audiències Digitals de la CCMA, ha valorat "la innovació de l'experiència interactiva que es crearà durant l'emissió del documental". "Orgull de Baix" és un projecte innovador realitzat amb animació web en 3D, que permet a l'usuari navegar i descobrir el valor ecològic i agrari de la comarca del Baix Llobregat, les seves lluites, la seva història i el seu futur. El projecte explora un nou format audiovisual a internet, i vol fomentar la participació de l'audiència. 

L'únic protagonista del documental que ha intervingut, Germán Domínguez, és un jove pagès que ha remarcat "l'oportunitat que el documental ens ha donat per donar a conèixer la nostra professió."

"Orgull de Baix" és una producció d'Al Pati Produccions i TV3, realitzada amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí, Cornellà, Santa Coloma de Cervelló i Barcelona; la Diputació de Barcelona, el Centre d'Estudis Comarcals, l'Àrea Metropolitana i 182 mecenes particulars que hi han donat suport a través de Verkami.

tv3.cat/orgulldebaix

#OrgulldeBaix

 

tv3.cat/60minuts

tv3.cat/documentals

Anar al contingut