ASETRANS vol que els aparcaments de camions a la Jonquera siguin llocs tancats per evitar robatoris

La principal patronal del transport reclama més vigilància policial.

La principal patronal del transport, ASETRANS, aconsella als propietaris dels aparcaments de camions que hi ha a la Jonquera que els transformin en recintes tancats per evitar l'onada de robatoris que hi ha al sector. En una entrevista a l'informatiu territorial Catalunya al dia Girona de Catalunya Informació, Carlos Palacios, secretari general de la patronal ASETRANS a Girona, ha reclamat més vigilància policial i que els propietaris de restaurants i benzineres prenguin determinades mesures: "Si tots els aparcaments de la Jonquera estiguessin tancats i hi hagués un cert control, allò deixaria de ser un punt de concentració de delinqüència i de problemes per al transport com està sent ara". Palacios ha assenyalat que els responsables d'alguns d'aquests locals ja han començat a actuar en aquest sentit per intentar resoldre la situació.

El responsable territorial d'ASETRANS creu que el corredor ferroviari, quan hi sigui, no afectarà gaire el transport de mercaderies en camions des de Girona.

D'altra banda, Palacios s'ha queixat de l'augment de costos que ha comportat l'increment del preu del gasoil aquest any, de més d'un 12%, i alerta que la situació s'agreujarà el 2013, quan s'apliqui l'anomenada "eurovinyeta", que farà que els transportistes hagin de pagar una mena de peatge per circular per les autovies. Això es pot fer evident amb el desdoblament de l'eix transversal: "Implicarà un increment de costos de l'ordre de deu cèntims per quilòmetre i això és impossible d'assumir. Per tant, s'ha de traslladar directament a la factura com un element més, com podria ser l'IVA. en el client"

catradio.cat/catinfo
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut