Artur Mas exigeix a la CUP que compleixi l'acord d'estabilitat parlamentària amb Junts pel Sí

L'expresident de la Generalitat, a "El matí de Catalunya Ràdio", ha recordat als cupaires que van firmar un contracte on es comprometien a mantenir-lo i a donar suport als nous pressupostos.

Aquesta ha estat la reacció que l'expresident de la Generalitat ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'endemà de l'assemblea de la CUP en què van aprovar alliberar-se del pacte amb Junts pel Sí. L'actual president de Convergència considera que no tenen sentit les demandes dels cupaires en el sentit que el govern no ha fet els passos cap a la independència al ritme fixat.

Per Mas, "el que no val és presentar ara les coses d'una manera gairebé apocalíptica, com si no s'estigués fent absolutament res, quan això se sap que és radicalment fals i quan estem dins dels terminis acordats, i ja eren terminis molt ajustats".

En el mateix sentit, Artur Mas diu que està preocupat i al·lucinat davant l'alerta dels cupaires que podrien plantejar-se el suport als pressupostos.

Segons el president de CDC: "És que no m'ho podria arribar a creure, de debò. Tenim en joc una cosa tan important com la que tenim entre les mans, ara resultarà que per aprovar uns pressupostos autonòmics, o per donar estabilitat a un govern durant un temps bastant raonable, i per cert bastant curt, no ho sabrem fer? Jo ho trobaria al·lucinant."

En la mateixa entrevista, l'expresident de la Generalitat ha plantejat com a alternativa a un referèndum unilateral unes eleccions on es comptin vots, i no diputats.

En el mateix programa, la CUP ha insistit avui a desvincular-se de l'acord d'estabilitat parlamentària amb Junts pel Sí sense que això suposi trencar-lo. El cupaire Xavi Generó manté que el govern no ha complert amb el procés independentista en els terminis i la contundència esperada.

Generó ha destacat: "Nosaltres no ens sentim lligats a una Generalitat que fins ara no ha funcionat per acomplir aquests compromisos del 9-N. No ha servit per fer passos de ruptura i no ha servit, i això també ho diem, per eixamplar una base que creiem que s'ha d'eixamplar per l'esquerra, sempre ho hem dit, i és impossible fer-ho si ens sentim lligats a unes mesures d'austeritat i d'un marc autonòmic encaixonat."

Per això, la CUP demana passos rupturistes més clars del govern que s'incloguin en els nous pressupostos. I Generó hi ha posat aquestes condicions: "Els pressupostos han de trencar amb les dinàmiques imposades per l'Estat en el topall de dèficit, amb les impostos prohibits pel Tribunal Constitucional, també han de revertir retallades i privatitzacions que no serveixen per cobrir les necessitats bàsiques de les persones, i no introduir la privada dins la sanitat com s'està fent actualment."

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Artur Mas, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Xavi Generó, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut