Artur Mas assegura que els fitxatges de fora de CiU no pretenen perjudicar altres partits

El president de CiU afirma a Catalunya Ràdio que ja va avançar a l'alcalde d'Ascó que la federació s'oposaria a la candidatura per acollir el cementiri nuclear

El president de CiU, Artur Mas, ha confirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que si governa anirà a buscar els millors, però que no vol perjudicar la resta de partits: "En Sarkozy va fer aquella operació de posar gent del món socialista per aïllar el Partit Socialista i per perjudicar-lo. No sé si va ser així o no, però, en tot cas, es podria interpretar. En el meu cas no és aquest el propòsit. Jo no pretenc incorporar gent de fora de CiU en el govern de Catalunya que siguin d'altres partits per perjudicar aquests altres partits o per posar-los el dit a l'ull. No pretenc això. El que pretenc és que hi hagi gent molt bona".

D'altra banda, Artur Mas també ha assegurat que va deixar molt clar a l'acalde d'Ascó, Rafael Vidal, que la federació s'oposaria que el municipi acollís un magatzem de residus nuclears: "Quan em va venir a veure l'alcalde, ja havíem votat que no al Parlament; per tant, jo l'hi vaig dir a l'alcalde i ell ho sabia en aquell moment. Li vaig dir: ‘Escolta'm, nosaltres ens hi oposarem. Hem votat que no i serà que no, per part nostra. Això no vol dir que tu no puguis anar endavant'". Mas també ha explicat que va aconsellar a l'alcalde d'Ascó que, si presentava la candidatura, s'assegurés que tenia el suport del govern de la Generalitat, i ha afegit que entén "que l'alcalde faci el que cregui en defensa del seu muncipi, però aquest tema no és només d'Ascó, sinó de les Terres de l'Ebre i de tot Catalunya". El president de CiU també ha recordat que avui la federació li obrirà un expedient informatiu.

Potenciar els avals públics

En l'àmbit econòmic, el president de CiU també ha avançat que ha encarregat un estudi per potenciar els crèdits públics, i sobretot els avals públics, per posar-los en marxa en el cas que arribi a governar: "Si la Generalitat realment potencia molt el seu sistema d'avals, doncs és possible que els bancs i les caixes amb un aval de la Generalitat puguin renovar crèdits a les empreses; perquè si no és així, els bancs o les caixes no es volen arriscar, i si no es volen arriscar, en moltes ocasions el que passa és que aquella empresa −moltes vegades petita que no té gaire defensa−,ha de plegar o reduir molt la seva activitat".
Artur Mas també ha avançat les tres primeres coses que farà si arriba a la presidència de la Generalitat: "El primer que hauré de fer és oferir al país un bon govern; la segona, (...) enviaré al Parlament de Catalunya un projecte de llei per eliminar l'impost de successions i donacions. Una altra cosa que faré ràpidament, reordenar tota aquesta història en els accessos metropolitans de Barcelona dels 80 km/h, per racionalitzar una mica tot això i perquè no es vegi això com una intromissió permanent en la llibertat, en aquest cas dels conductors".

Llei del cinema

Sobre la llei del cinema i el tancament patronal de sales, Mas ha apostat per una solució dialogada que permeti clarament augmentar la presència del català a les sales."No entenc com el català al cinema és abolutament residual, i més encara després de 30 anys de normalització lingüística". Per Mas, cal buscar-hi una solució: "Això s'ha de resoldre. El tema és si ha de ser al 50 per cent. No ho sé, però s'ha de dialogar amb el sector". El president de CiU ha dit que li consta que aquesta preocupació també hi és en el sector, i que cal dialogar, tot i que ha subratllat que "estem davant d'un poder molt gran, com són les grans corporacions audiovisuals nord-americanes".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut