Arrenca el rodatge de "Les distàncies", el nou film d'Elena Trapé

La nova pel·lícula d'Elena Trapé, que va començar el rodatge aquest dilluns a Berlín, és una producció de Cooming Soon, amb producció associada amb TV3. El film és un drama que parla de l'amistat i el pas del temps.

La directora i guionista Elena Trapé va començar el rodatge del seu segon llargmetratge, "Les distàncies", aquest dilluns. Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Isak Férriz, Bruno Sevilla i María Ribera protagonitzen aquest drama sobre l'amistat i el pas del temps, que fa seva la màxima de John Lenon "la vida és allò que et passa mentre fas altres plans". El rodatge, que es farà íntegrament a Berlín, s'allargarà fins a finals de març.

El film explica la història d'un grup d'amics que aterren a Berlín per fer-li una sorpresa al seu col·lega, que fa 35 anys. Tanmateix, aquest no els rep com esperaven. Així, durant un cap de setmana, el grup s'anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com ells s'imaginaven que seria quan eren joves.

"Les distàncies" reflecteix el desencant d'una generació que és conscient d'estar lluny de l'objectiu que havien projectat. Explica com sovint fem mal a aquells que més necessitem, sobretot quan ens sentim perduts. Explica que fantasiejar amb altres vides no és una manera d'escapar dels problemes, sinó, de posposar-los. Parla sobre què suposa madurar i descobrir que la vida no és allò que creies que podria haver arribat a ser.

Aquest és el segon llargmetratge d'Elena Trapé. El 2010, el seu primer llarg, "Blog", es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, a la secció Zabaltegi, en què va obtenir el premi "Otra mirada" i va ser nominada com a Millor Direcció Novell als premis CEC (Cercle de Crítics Cinematogràfics). Recentment ha dirigit el documental "Palabras, mapas, secretos y otras cosas", sobre la directora Isabel Coixet, presentat al Festival de Màlaga.

Sinopsi

L'Olivia, l'Eloi, el Guille i l'Anna aterren a Berlín per donar una sorpresa a en Comas pel seu trenta-cinquè aniversari, però ell no els rep com esperaven. Durant el cap de setmana, el grup s'anirà desgranant, es qüestionarà el sentit de la seva amistat i s'enfrontarà a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com pensaven que seria quan eren més joves.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Elena Trapé

Guió: Elena Trapé, Miguel Ibáñez Monroy i Josan Hatero

Producció executiva: Marta Ramírez

Producció associada: Isabel Coixet, Marcelo Busse i Oriol Sala-Patau

Intèrprets: Alexandra Jiménez, Isak Férriz, Bruno Sevilla, Maria Ribera i la col·laboració especial de Miki Esparbé

Direcció de fotografia: Julián Elizalde

Muntatge: Liana Artigal

So directe: Jordi Rossinyol Colomer

Disseny de so: Albert Menra

Direcció artística: Vanessa Locke i Nora Willy

Vestuari: Marta Murillo

Maquillatge i perruqueria: Danae Gatell

Ajudant de direcció: Anna Capdevila

És una producció de Coming Soon, productora nascuda el 2014 i centrada en la producció de cinema independent, en associació amb TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt, i amb la col·laboració de TVE, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'Instituto de la Cinematografia y de las Artes Audiovisuales (ICAA).

tv3.cat/coproduccions