Arrenca el rodatge de "Jean-François i el sentit de la vida", el primer film de Sergi Portabella

L'òpera prima de Sergi Portabella, que es va començar a rodar el dilluns 6 de març, és una producció associada de TV3 que reflexiona sobre l'existència humana i la recerca del sentit de la vida, a partir d'un cas d'assetjament escolar.

El repartiment de "Jean-François i el sentit de la vida" té com a protagonistes Max Megías i Clàudia Vega ("Eva" o "Barcelona nit d'estiu"), que interpreten els personatges de Francesc i Lluna. Els acompanyen Àgata Roca ("Truman"), Pau Durà ("Merlí") i Theo Cholbi ("Marguerite" o "The Smell of Us"), amb els papers de Bàrbara, la mare del Francesc; del doctor Martí, psicòleg, i de Philippe.

Segons Sergi Portabella, la seva primera pel·lícula "neix a partir d'experiències de la meva pròpia infància i adolescència. Volia retratar el sentiment d'aquella època, quan buscava el meu camí i intentava trobar sentit al món". El cineasta té experiència en el món del cinema escrivint i dirigint els curts "Te quiero", "The Astronaut on the Roof" i "El fin del mundo será en Brasil", guanyadors de nombrosos premis nacionals i internacionals.

El rodatge, que s'allargarà durant tot el mes de març, passarà per diferents localitzacions de les províncies de Barcelona i Girona, i també a París. La pel·lícula  s'estrenarà l'any 2018 i la distribució anirà a càrrec de Filmin, que ja va encarregar-se de la difusió del llargmetratge amb participació de TV3 "Barcelona, nit d'hivern", la pel·lícula en català més taquillera del 2015.

 

Sinopsi

El Francesc és un nen solitari de 13 anys que pateix assetjament per part dels seus companys de classe. Un dia, quan ja fa temps que pensa en el suïcidi, cau a les seves mans "El mite de Sísif", un llibre d'Albert Camus que aborda el sentit de l'existència humana. Impactat pel llibre i per l'autor, el Francesc comença a fer-se dir Jean-François, s'escapa de casa i comença un viatge fins a París amb la intenció de trobar Camus, sense saber que és mort.

En el seu viatge l'acompanyarà la Lluna, una noia de disset anys de la qual s'enamorarà. Ben aviat, però, el Francesc descobrirà que les intencions de la Lluna passen per trobar un noi francès amb qui va tenir una aventura l'estiu passat. Els desenganys transformen el Francesc, que quan torni a casa no serà el mateix.

 

Fitxa tècnica i artística

Director i guionista: Sergi Portabella
Intèrprets: Max Megías, Clàudia Vega, Àgata Roca, Pau Durà i Theo Cholbi
Directora de fotografia: Bet Rourich
Compositor: Gerard Pastor
Directora d'art : Anna Pujol
Directora de càsting: Mireia Juárez
Muntadora: Aina Calleja
Productor: Xavier Granada
Productor executiu i director de producció: Alberto Aranda
Coproductors: Alice Ormières, Juan Carlos Tous i Jaume Ripoll
Productors associats: Esther Friedrich i Alex Weimer
Directora de producció: Laia Gómez

"Jean-François i el sentit de la vida" és una producció d'A Contraluz Films i El sentit de la vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley (França), amb producció associada de Televisió de Catalunya. Amb la participació de Televisió Espanyola, amb el suport del Departament de Cultura, ICAA i el programa Creative Europe - MEDIA de la Unió Europea, distribuïda per VerCine i FILMIN.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut