Aquest dimecres, a "Retrats": "Cal Cases, un projecte de vida"

Aquest dimecres, a les 23.03 al 33, "Retrats" es desplaça a Santa Maria d'Oló per conèixer "Cal Cases", un projecte de vida comunitària de 13 famílies.

A la localitat de Santa Maria d'Oló, a la comarca del Bages, concretament a la masia de Cal Cases, una comunitat de 13 famílies constituïda al voltant d'una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús, proposa una forma de vida alternativa quant a les relacions econòmiques, socials i personals. Jaume Barberà s'hi acosta per conèixer com va néixer aquest projecte, les dificultats que han hagut de vèncer i com és el dia a dia d'aquestes persones.

Aquesta comunitat té el seu origen a l'Ateneu Rosa de Foc del barri de Gràcia. Allà coneixen el món de les cooperatives de consum i xarxes d'intercanvi. "Aquell ambient va provocar que comencéssim a canviar el xip i a buscar maneres alternatives de vida", afirmen.

Ara fa 7 anys i mig que viuen a Cal Cases. Abans d'instal·lar-s'hi van estar 3 anys desenvolupant un model enfocat a "augmentar la coherència personal i col·lectiva entre ideologia i pràctica quotidiana, experimentar un model de convivència col·lectiva i comunitària, aconseguir una major integració de la pròpia vida amb la natura i tendir cap a un model de vida més autònom: autogestió i autosuficiència, energètica i alimentària".