"Nits d'estiu a Peralada"
"Nits d'estiu a Peralada"

Aquest cap de setmana, el CD "Nits d'estiu a Peralada", que celebra 30 anys de Catalunya Música i el Festival Castell de Peralada, amb "La Vanguardia"

El disc, que es vendrà juntament amb el diari de dissabte i de diumenge, té un preu al públic de 3,50 euros. Avui, Catalunya Música farà un programa especial sobre aquest CD que inclou interpretacions de Jonas Kaufmann, Ainhoa Arteta, Juan Diego Flórez, Plácido Domingo o Montserrat Caballé.

El Festival Castell de Peralada i Catalunya Música commemoren els seus respectius 30 anys d'existència amb la publicació del disc compacte anomenat "Nits d'estiu a Peralada", que es podrà adquirir demà, dissabte 18 de març, i diumenge 19, amb el diari "La Vanguardia".

El CD conté 17 pistes amb les actuacions més destacades del Festival en els seus 30 anys de vida i hi intervenen noms del camp de la lírica de tot el món. En el disc, hi va incorporat un llibret de 28 planes amb explicacions dels continguts en quatre idiomes i algunes imatges de les actuacions que s'hi inclouen.

En aquest llibret, Roger Alier, col·laborador de Catalunya Música, crític musical de "La Vanguardia" i historiador, diu: "No podem dedicar gaire més espai a la multitud de records que s'agrupen a evocar aquests trenta anys de festivals, des de la simpatia d'Ainhoa Arteta, la primera aparició de la qual va ser de tres minuts, a "Carmina Burana", de Carl Orff; la contagiosa humanitat de Leo Nucci i la presència de grans estrelles dels últims anys, com Roberto Alagna; l'intens recital de Sondra Radvanovsky, que després ens va oferir una "Norma" de cos sencer; la qualitat superba del baríton Carlos Álvarez, l'elegància del tenor polonès Piotr Beczala –que llavors va ser una novetat al país–, fins a la presència estel·lar del mític Jonas Kaufmann. Tots aquests i uns quants més han marcat la continuïtat d'aquest gloriós palmarès que els feliços posseïdors d'aquest CD commemoratiu podran evocar sempre que vulguin."

Aquests són els continguts de les pistes d'aquest disc compacte:

01 - Sondra Radvanovsky, soprano, que interpreta l'ària "Mercè Silette amiche", de l'acte V de l'òpera "I Vespri Siciliani", de Giuseppe Verdi, amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Daniel Montané. Es va enregistrar en la gala lírica del 31 d'agost del 2007, a l'Auditori Parc del Castell.

02 - Jonas Kaufmann, tenor, que interpreta "E lucevan le stelle", una ària de l'acte III de l'òpera "Tosca", de Giacomo Puccini. L'acompanya Orquestra de Cadaqués dirigida per  Jochen Rieder. L'actuació es va enregistrar en la gala lírica del 22 d'agost del 2012 a l'Auditori Parc del Castell.

03 - Ainhoa Arteta, soprano, que interpreta "Canción de cuna para dormir a un negrito", de les "Cinco canciones negras", de Xavier Montsalvatge. L'acompanya l'Orquestra de Cadaqués dirigida per Pablo González. El concert es va enregistrar el 2 d'agost del 2007 a l'Auditori Parc del Castell.

04 - Piotr Beczala, tenor, i Erika Grimaldi, soprano, interpreten "O soave fanciulla", duet de l'acte I de l'òpera "La Bohème", de Giacomo Puccini. Els acompanya l'Orquestra de Cadaqués sota la direcció de  Marc Piollet. Es va enregistrar en la gala lírica de l'11 de juliol del 2014 a l'Auditori Parc del Castell.

05 - Carlos Álvarez, baríton, que interpreta "Credo in un Dio crudel", ària de l'acte II de l'òpera "Otello", de Giuseppe Verdi, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida per Riccardo Frizza. Aquesta òpera es va enregistrar  l'1 d'agost del 2015 a l'Auditori Parc del Castell.

06 - Juan Diego Flórez, tenor, que canta "Una furtiva lágrima", ària de l'acte II de l'òpera "L'elisir d'amore", de Gaetano Donizetti, acompanyat per l'Orquestra de Cadaqués, sota la direcció d'Espartaco Lavalle. Aquesta ària es va enregistrar a la gala lírica del 6 d'agost del 2015 a l'Auditori Parc del Castell

07 - Cor del Gran Teatre del Liceu que interpreta "Va pensiero," cor de l'acte III de l'òpera "Nabucco", de Giuseppe Verdi. Acompanya el cor, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu amb la direcció de Nello Santi. Aquesta òpera es va enregistrar  el 16 de juliol del 2011 a l'Auditori Parc del Castell.

08 - Montserrat Caballé, soprano, que canta "Vado, ma dove", ària de Wolfgang Amadeus Mozart, acompanyada de Liliana Maffiotte al piano. És un concert enregistrat el 18 de juliol del 1987 a l'església del Carme.

09 - Joan Pons, baríton, canta "Dio di Giuda", ària de l'acte IV de l'òpera "Nabucco", de Giuseppe Verdi, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida per Nello Santi. És una òpera enregistrada el 16 de juliol del 2011 a l'Auditori Parc del Castell.

10 - Gregory Kunde, tenor, que interpreta "Dio mi potevi scagliar", ària de l'acte III de l'òpera "Otello", de Giuseppe Verdi, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Riccardo Frizza. Aquest fragment es va enregistrar el dia  1 d'agost del 2015 a l'Auditori Parc del Castell.

11 - Sondra Radvanovsky, soprano, i Sonia Ganassi, mezzosoprano, canten "Si, fino all'ore estreme", duet de l'acte II de l'òpera "Norma", de Vincenzo Bellini, acompanyades per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per  Daniel Montané. Aquest duet es va enregistrar a la gala lírica del 31 d'agost del 2007 a l'Auditori Parc del Castell.

12 - Plácido Domingo, tenor, que interpreta "O souverain", ària de l'acte III de l'òpera "Le Cid", de Jules Massenet, acompanyat per l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida per Jesús López Cobos. L'ària es va gravar en la gala lírica de l'1 d'agost del 2011 a l'Auditori Parc del Castell.

13 - Eva-Maria Westbroek, soprano, que canta "Mort d'Isolda", de l'acte III de l'òpera "Tristany i Isolda", de Richard Wagner, acompanyada per l'Orquestra del Teatre Mariïnski, dirigida per Valery Gergiev. Aquesta òpera es va enregistrar a la gala lírica del 2 d'agost del 2013 a l'Auditori Parc del Castell.

14 - Leo Nucci, baríton, que interpreta "Il balen del suo sorriso", ària de l'acte II de l'òpera "Il Trovatore", de Giuseppe Verdi, acompanyat per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sota la direcció de Roberto Rizzi Brignoli. Aquesta òpera es va enregistrar el 20 de juliol del 2012 a l'Auditori Parc del Castell.

15 - Roberto Alagna, tenor, que canta "Rachel, quand du Seigneur", ària de l'acte IV de l'òpera "La Juive", de Fromental Halévy, acompanyat per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per David Giménez Carreras. Aquesta ària es va enregistrar a la gala lírica enregistrada el 22 de juliol del 2011, a l'Auditori Parc del Castell.

16 - Marta Matheu, soprano, que interpreta "Jo et pressentia com la mar", una cançó del cicle "El combat del somni", de Frederic Mompou, acompanyada al piano per Hussan Park. Aquesta cançó pertany al recital enregistrat el 16 d'agost del 2008 a l'església del Carme.

17 - Josep Bros, tenor, i Nancy Fabiola Herrera, mezzosoprano, interpreten "Cállate, corazón". És un duet de l'acte III de la sarsuela "Luisa Fernanda", de Federico Moreno Torroba, acompanyats per l'Orquestra del Teatro Real, sota la direcció de Jesús López Cobos. Aquesta sarsuela es va enregistrar el 23 de juliol del 2006 a l'Auditori Parc del Castell.

Precisament avui divendres, 17 de març, a partir de les 18.00, el programa "Assaig general", de Catalunya Música, Maria Montes i Albert Torrens oferiran un monogràfic sobre aquest nou CD.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

                                               

#FestivalPeralada |

#ElClassicdelEstiu

festivalperalada.com

facebook.com/festivalcastellperalada
 

twitter.com/FIMCPeralada

 

Anar al contingut