Antoni Castells considera que el sistema de finançament de Solbes no suposa encara un canvi de model

En declaracions al programa "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio, el conseller d'Economia, Antoni Castell, assegura que el reclamat canvi de model de finançament només serà possible si es defineix bé la implementació del model Solbes

Les negociacions pel nou sistema de finançament encara no han portat al canvi de model que reclama la Generalitat per acotar la solidaritat. Ho ha constatat el conseller d'Economia, Antoni Castells, al programa Problemes domèstics de Catalunya Ràdio. Durant la conversa que ha mantingut amb Manel Fuentes, Castells ha comentat que, de moment, "el que tenim és una proposta de l'Estat que suposa avanços i suposarà un canvi de model segons com s'implementi".

En declaracions a aquest programa, Castells ha explicat que el govern català encara busca que Catalunya quedi per sobre de la mitjana estatal a l'hora de rebre recursos, i constata avenços a l'hora de fixar els costos anivellats entre totes les autonomies per als serveis de sanitat i educació. També detecta millores a l'hora de reconèixer el pes de la població immigrada com a factor de despesa.

El conseller descriu una acceleració de les negociacions, pròpia de les fases finals en aquesta mena de processos, però insisteix que no firmaran un mal acord malgrat la pressió del temps.
Anar al contingut