Anna Guitart conversa amb Paul Auster a "Tot el temps del món", el nou programa del 33

Dilluns, a les 22.00, el 33 estrena "Tot el temps del món", un espai on cada setmana Anna Guitart conversarà sense rellotge amb un gran nom de les lletres. I tindrà tot el temps del món per parlar de llibres, de literatura, de la vida. Paul Auster serà el primer convidat, un dels escriptors nord-americans vius més respectats.

"Em persegueix la sensació que les nostres vides van com van, però que no havien de ser
necessàriament com són. Tothom pot recordar els moments crucials en què ha pres decisions
a la vida o en què ha passat alguna cosa que venia de fora i l'ha fet canviar.
Això és el que em va llançar a escriure el llibre".

Paul Auster

 

Paul Auster conversa amb Anna Guitart sobre la seva última novel·la "4 3 2 1" (publicada per Edicions 62 en català i Seix Barral en castellà), la més ambiciosa que ha escrit fins ara segons diu, i en què un mateix personatge, Archie Ferguson, viu quatre vides diferents.

La dificultat d'escriure, la relació amb el pas del temps i la mort, la família o el racisme en el seu país, els Estats Units, són altres temes destacats sobre els quals conversa l'autor .

Paul Auster és segurament un dels escriptors nord-americans vius més respectats avui dia. Els seus seguidors són molt nombrosos arreu, i especialment a Europa. La seva obra abasta una quarantena de títols, que inclouen novel·la, poesia, assaig, teatre i guions de cinema.

"Tot el temps del món" és un nou programa de TV3 en què cada setmana Anna Guitart entrevista un gran nom de les lletres. Autors nacionals i internacionals conversen sense rellotge en aquest programa, que vol ser un homenatge a la paraula, a la reflexió, a la conversa pausada i, sobretot, al valor de la literatura.

Localitzades en espais naturals, les entrevistes pivoten sobre l'obra recent dels seus autors. Tots tenen entre mans una nova obra que han presentat recentment als lectors.

Alhora, el programa, de mitja hora, inclou una peça inicial en què Anna Guitart fa unes recomanacions literàries vinculades a l'actualitat.

Aquesta setmana, les recomanacions literàries són:

"El senyor Lambert"
Sempé
Ed. Blackie Books
Traducció de Jordi Martín Lloret / Miguel Azaola (al castellà)

"La veu i el poder de les dones"
Mary Beard
Ed. Arcàdia
Traducció d'Anna Llisterri

"El ministeri de la felicitat suprema"
Arundhati Roy
Ed. Anagrama
Traducció de Xavier Pàmies / Cecilia Ceriani (al castellà)

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després al programa "La República", de Joan Barril, a COM Ràdio. En televisió, i en l'àmbit de la literatura, va ser coordinadora de guió de "Via llibre" (canal 33) i conductora de la secció de llibres del "Tria 33" (canal 33). Anteriorment havia estat cap de continguts del concurs "Bocamoll" (TV3) i va formar part de l'equip del documental
"Setembres" coproducció de TV3 i Bausan Films, dirigit per Carles Bosch.

tv3.cat/toteltempsdelmon

 

Anar al contingut