Anna Guitart conversa amb Almudena Grandes, a "Tot el temps del món"

Dilluns, a les 22.00, al 33, una altra edició de "Tot el temps del món", l'espai on cada setmana Anna Guitart conversa sense rellotge amb un gran nom de les lletres. Aquest cop l'acompanyarà l'escriptora Almudena Grandes que, amb la sèrie "Episodios de una guerra interminable", s'ha proposat furgar en les escletxes més desconegudes dels anys del franquisme.

Las Instituciones democráticas de este país jamás han agradecido el esfuerzo de los luchadores antifranquistas. Parece que los luchadores antifranquistas no existieron y para mí es una satisfacción poder decir "aunque nadie os dará las gracias, yo aquí os doy las gracias porque creo que debería daros las gracias el estado español"

Almudena Grandes

Amb la sèrie "Episodios de una guerra interminable", Almudena Grandes s'ha proposat furgar en les escletxes més desconegudes dels anys del franquisme. Després de "Inés y la alegría", "El lector de Julio Verne" i "Las tres bodas de Manolita" ha lliurat als lectors "Los pacientes del Doctor García" (Ed. Tusquets), una novel·la on descriu la xarxa d'evasió de criminals del III Reich que operava des de Madrid i que dirigia una dona poderosa, Clara Stauffer.

De la fortuna de trobar filons narratius, del plaer pel procés de documentació, de la seva vocació per donar llum a episodis i protagonistes desconeguts de la història, dels gairebé 30 anys de la publicació de la seva primera i celebrada novel·la, "Las edades de Lulú", i de com ha guanyat seguretat i control amb el pas del temps en parla en aquesta conversa.

"Tot el temps del món" és un nou programa de TV3 en què cada setmana Anna Guitart entrevista un gran nom de les lletres. Autors nacionals i internacionals conversen sense rellotge en aquest programa, que vol ser un homenatge a la paraula, a la reflexió, a la conversa pausada i, sobretot, al valor de la literatura.

Localitzades en espais naturals, les entrevistes pivoten sobre l'obra recent dels seus autors. Tots tenen entre mans una nova obra que han presentat recentment als lectors.

Alhora, el programa, de mitja hora, inclou una peça inicial en què Anna Guitart fa unes recomanacions literàries vinculades a l'actualitat.

Aquesta setmana, les recomanacions literàries són:

"Afores"
Ramon Mas
Edicions de 1984

"L'altra meitat"
Nikos Khuliaràs
Ed. Males Herbes
Traducció de Mercè Guitart Ribas

"El més i el menys"
Erri de Luca
Edicions Bromera
Traducció d'Albert Pejó Orellana

tv3.cat/toteltempsdelmon

Anar al contingut