Andreu Mas-Collel, a "Els matins": "Reclamem que la bestreta de l'estat per aquest any augmenti 900 milions"

Andreu Mas-Collel, conseller d'Economia i Coneixement, ha dit a "Els matins" que la bestreta de l'Estat cap a Catalunya estava subestimada en 900 milions d'euros. "Vol dir" ¿ ha afegit- "que nosaltres estem finançant l'Estat amb 900 milions. Són diners nostres que necessitem ara, desesperadament, i els reclamem". El conseller ha explicat que l'estratègia de l'Estat espanyol consisteix a "collar al màxim les comunitats autònomes i no l'Estat. Deliberadament es busca un resultat amb què es pugui dir, a posteriori, que les autonomies no compleixen, i per tant, desacreditar-les". Us oferim un resum de les seves declaracions a "Els matins"

"Tothom sap que la recaptació d'impostos de l'Estat és molt més positiva del que s'esperava; per tant, la bestreta que rebem està subestimada en 900 milions d'euros. Vol dir que nosaltres estem finançant l'Estat amb 900 milions. Són diners nostres que l'Estat ens pagarà d'aquí dos anys, però nosaltres els necessitem ara, desesperadament, i els reclamem."

"Reclamem que l'autoritat fiscal es pronunciï sobre el repartiment del dèficit entre estat i comunitats autònomes."

"Avui mateix penso enviar una sol·licitud formal al ministre Montoro perquè es convoqui una sessió del Consell de Política Fiscal i Financera que reclami a l'autoritat fiscal independent que es pronunciï sobre la distribució del dèficit per a les comunitats autònomes."

"Aquesta és la qüestió nuclear. L'Estat espanyol està seguint una política de collar al màxim les comunitats autònomes i no l'Estat. Deliberadament es busca un resultat amb què es pugui dir, 'a posteriori', que les autonomies no compleixen i, per tant, desacreditar-les. Volen obtenir un resultat polític buscat des del principi."

"El govern es vanta que Espanya és un estat que funciona, però som al març i no ens ha pagat el FLA."

"Hi ha gent patint, i patint molt, per aquest retard en el cobrament dels diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). És imperatiu que el FLA es concreti d'una vegada i que comencem a rebre els diners, perquè jo recordo que som al març. El govern espanyol es vanta que Espanya és i serà un estat que funciona, però som al març i encara no han acabat la feina burocràtica per facilitar aquests diners."

"A part, jo ja avanço que necessitarem més diners dels que ens han destinat."

"Pel que fa al tancament de dèficit del 2014, hem complert amb les despeses, però hem tingut problemes amb els ingressos"

"La setmana vinent parlaré sobre el compliment de l'objectiu de dèficit del 2014. Quan ho presentem, es podrà veure que hem complert força estrictament el pressupost de despesa i també que hem tingut un problema d'ingressos."

"Amb Montoro ens comuniquem per la premsa més del que seria desitjable."

"Amb el ministre Montoro ens comuniquem per la premsa més del que seria desitjable. Això no vol dir que la relació entre el Departament d'Economia i el ministeri no sigui fluïda, és fluidíssima."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

@elsmatins

Anar al contingut