"Ana María Moix. Passió per la paraula", d'Anastasi Rinos
"Ana María Moix. Passió per la paraula", d'Anastasi Rinos
Dijous, a les 22.35

"Ana María Moix. Passió per la paraula" i "El fossat", a "El documental"

El dijous 12 d'octubre, a les 22.35, "El documental" estrena "Ana María Moix. Passió per la paraula", un treball visual dirigit per Anastasi Rinos que ofereix l'oportunitat d'entendre, comunament, la veu més introspectiva i personal, la mirada oberta al carrer i la contemporaneïtat de paraula brillant i crítica d'Ana María Moix.

A continuació, a les 23.30, a "Al fossat", la pel·lícula que narra els contrastos entre la vida d'aquests músics provinents de diferents països al fossat del Gran Teatre del Liceu.


 

 

 

 

"ANA MARÍA MOIX. PASSIÓ PER LA PARAULA"

"Me gustaría estar con todos en todas partes escuhando una bella melodía:
que hay que vivir, amigos, que hay que vivir..."

Discreta, vital, polifacètica, mordaç... La seva escriptura ha deixat un llegat artístic i intel·lectual emblemàtic. El documental "Ana María Moix, passió per la paraula" convida l'espectador a viatjar a través de l'obra literària, poètica i crítica d'una de les dones intel·lectuals d'indiscutible rellevància durant la segona meitat del  segle XX.

Encetem un viatge vital i literari amb Ana Maria Moix (1947-2014). La seva obra, el seu entorn, la seva mirada al món. Una mirada poètica i personal sobre una època cabdal en la nostra història: la transició, l'alliberament de la dona, les llibertats, el consumisme, la crisi...

En aquest documental s'ha enlairat del paper la seva singular poètica, rica i transversal, cap al món visual i sonor. Així mateix, el seu posicionament social, cultural i polític. La diversitat d'entorns en què Ana María Moix va fer de la seva vida i obra un tot coherent, inclouen la Gauche Divine i el món editorial més influent, així com els creadors més destacats de la nostra actualitat: Colita, Maruja Torres, Carme Riera i Pere Gimferrer, entre altres testimonis, que han analitzat i enaltit la seva tasca com la d'una de les grans literates en veu de dona del nostre temps. Aquest document visual ofereix l'oportunitat d'entendre, comunament, la seva veu més introspectiva i personal, la seva mirada oberta al carrer i la seva contemporaneïtat de paraula brillant i crítica.

Fitxa tècnica

Direcció: Anastasi Rinos
Guió: Marta Momblant, Gemma Julià i Teresa Urroz
Productors: Nico Torres i Jesús Ángel Gómez
Productora executiva: Teresa Urroz
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Cap de producció: Enric Escofet
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Director fotografia: Edu Lage
Muntatge: Víctor Montoro
Música: Alicia Martel
Grafisme: Chus Gómez
Veu en off: Laia de Mendoza i Teresa Urroz
2016

Una producció de Playfiction Video en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport d'El Corte Inglés, Fundació Damm, Fundació Banc Sabadell, via Associació Projecte Vaca, Ajuntament de Barcelona i l'ICEC – GenCat.

I la col·laboració especial de Sílvia Pérez Cruz, cantant el tema "Mañana".

"AL FOSSAT"

Des de Mongòlia, passant per Albània, el Brasil, la Xina i Barcelona, la pel·lícula narra els contrastos entre la vida d'aquests músics provinents de diferents països al fossat del Gran Teatre del Liceu. El tercer llargmetratge documental d'Iscar es va endur la Bisnaga de Plata, premi especial del jurat, a la secció Documentals de la 15a edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga.

Sinopsi
Amagats al fossat, homogeneïtzats pels seus vestits negres, dotzenes de músics vinguts de tot el món, amb diferents experiències, posen els seus esforços al servei d'una gran finalitat comuna: crear una unitat i esvair-se, perquè el que és important és la cohesió, la fusió, la unió. Però... qui són, ells? Com funciona, un teatre d'òpera?

Premis
Bisnaga de Plata, premi especial del jurat, Festival de Màlaga, 2012

Festivals
DocumentaMadrid, Festival Internacional de Documentales de Madrid, 2012

Fitxa tècnica
Director: Ricardo Íscar
Guió: Ricardo Íscar, en col·laboració amb Sophie Köhler
Productor: Loris Omedes
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productora delegada TVC: Ruth Llòria
Director de producció: Quique Jorba
Documentalista: David Fernández de Castro
Director de fotografia: Julián Elizalde
Música: Orquestra de l'Òpera del Gran Teatre del Liceu
2010

Una coproducció de Bausan Films i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE. És una iniciativa del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra (IDEC).

tv3.cat/eldocumental
tv3.cat/documentals
twitter.com/eldocumental33

Sant Joan Despí, 11 d'octubre del 2017

Anar al contingut