Alfred Bosch es mostra obert a arribar a acords a Madrid amb tots els partits per combatre l'atur

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el cap de llista per Barcelona al Congrés d'Esquerra reclama intensificar les inspeccions entre les grans fortunes per evitar el frau.

El cap de llista per Barcelona al Congrés d'ERC – Reagrupament - Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha afirmat, en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que està disposat a arribar a una entesa amb els diferents grups parlamentaris per crear llocs de treball: "Quan es tracti de generar feina no aniran per davant els interessos particulars de partit. Jo crec que aquí ens hem de posar d'acord perquè és una prioritat i és urgent, la qual cosa no vol dir fer un govern de concentració nacional. Quan es tracta de generar feina, pactes puntuals jo crec que els hem de fer, estem obligats a fer-los perquè ens hi juguem el futur de la gent, el benestar de la gent."

Davant la situació de crisi econòmica, el candidat d'Esquerra diu que el 80 per cent del frau correspon a les grans fortunes i que cal intensificar la vigilància en aquest sector de la població: "Jo crec que l'Estat espanyol ha donat un cert exemple de com es pot inspeccionar amb més zel quan en el cas de Catalunya les inspeccions, des de fa uns anys, han estat més intenses, més productives per l'erari públic que no pas en altres zones. Per tant, ja se sap, hi ha un exemple aquí, hi ha una línia que s'ha seguit, una línia d'intervenció i d'inspecció, doncs que s'apliqui en general a tot arreu."

Sobre les retallades pressupostàries, Alfred Bosch opina que l'educació i la salut serien els últims àmbits que haurien d'afectar: "Hem de retallar en despeses que no són tan vitals, tan necessàries pel mínim de benestar que nosaltres requerim. On? L'exèrcit, per exemple". Bosch destaca el cas d'Alemanya: "La senyora Angela Merkel -tan conservadora com vulgueu-, quan comença la crisi, en aquell mateix moment, retalla el 40 per cent les despeses militars". Això contrasta, diu, amb Espanya i la ministra Carme Chacón, que, segons el candidat republicà, no només no ha retallat res sinó que ha augmentat el pressupost.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut