Alemany dóna per descomptada la vaga general si la reforma laboral s'acaba fent per decret

El president del Cercle d'Economia considera necessari el pla antidèficit del govern central, malgrat la seva duresa.

El president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, ha afirmat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la prioritat per sortir de la crisi és la reforma laboral, i ha afegit que si acaba sent a cop de decret, dóna per descomptat que hi haurà vaga general: "En aquest moment el guió estaria que si no arribem a un acord farà un decret, i si fa un decret, probablement, hi haurà una vaga. Jo penso que el govern l'ha de donar per descomptada. És a dir, quan hi ha un canvi d'aquestes característiques, de la situació, del que s'ha dit, la vaga forma part una mica dels diferents apartats d'una decisió". Alemany ha afegit que la vaga és segurament una cosa "dolorosa" i "no desitjable", però que després cal tirar endavant.

El president del Cercle d'Economia també ha afirmat que el pla d'ajust del govern central és un punt d'inflexió que calia assumir, però que ara s'ha de trobar un full de ruta per a un camí que adverteix que serà complicat: "És dura, la mesura. Sintetitzant, li diria que el que és més important en aquest moment és gestionar cada sot que ens trobarem a la carretera. Tractar, paral.lelament, de construir mirant cap a on anem".

El president del Cercle d'Economia també ha dit que dubta que sigui positiu per al Partit Popular el fet que ahir votés en contra del pla d'ajust del govern espanyol.

catradio.cat/mati
Anar al contingut