Albert Rivera creu que Artur Mas utilitza l'enquesta del CEO per marcar el seu programa electoral

El president de Ciutadans opina que la pregunta sobre el concert econòmic, a favor del qual es va pronunciar un 75% dels enquestats, està mal formulada tal com la va plantejar el Centre d'Estudis d'Opinió.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat que el Centre d'Estudis d'Opinió hagi formulat una pregunta sobre un hipotètic referèndum sobre la independència de Catalunya. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rivera ha dit que el president de la Generalitat, Artur Mas, és al darrera d'aquesta pregunta del CEO: "Crec que les enquestes públiques han de servir per preguntar temes vigents, neutrals, i per tots els ciutadans. I si el senyor Mas vol introduir el concert econòmic o la independència per, diguéssim, marcar el seu programa electoral, doncs escolti'm, que faci discursos i campanya electoral."

A més, el president de Ciutadans considera que la qüestió sobre el concert econòmic, a favor del qual es va pronunciar un 75% dels enquestats, està mal formulada tal com la va plantejar el CEO: "El problema és que el concert econòmic, pel que suposa el concert econòmic a la quota basca i navarresa, no té res a veure amb el que es pregunta. Allò vol dir no només recaptar els impostos sinó no participar de la caixa comuna". En aquest sentit, Rivera planteja: "Si jo li pregunto: ‘Li semblaria bé que recaptessin els impostos aquí?' Per què no? Una agència tributària, un consoci entre l'Estat, la Generalitat i els ajuntaments". En canvi, el president de Ciutadans està en contra que Catalunya tingui un concert econòmic com al País Basc: "No m'agrada pels bascos, no m'agrada pels catalans i no m'agrada per enlloc. Jo penso en un model autonòmic o federal."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut