Albano Dante Fachin, líder de Podem, reclama que el seu partit porti la negociació dels pressupostos en nom de CSQP al Parlament

Fachin ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, alguns motius de les desavinences amb Esquerra Unida.

Albano Dante Fachin ha dit que el fet que el seu grup negociés els pressupostos seria un exemple del que reclamen als seus socis d'Iniciativa i que forma part de les desavinences que arrosseguen els dos partits que formen la coalició de CSQP juntament amb Esquerra Unida.

Segons el líder de Podem: "Estem molt atents perquè, al final, el tema dels pressupostos és una qüestió fonamental i central del que estem fent al Parlament, i per tant podem dir 'no m'agrada'. Ens hem d'asseure i creiem que la veu que proposem com a interlocutora i com a persona que pot treballar amb tots el grups  és Àngels Martínez Castells.   Aquesta és una proposta concreta.

Àngels Martínez Castells és doctora en Economia, diputada de Podem i exmilitant de EUiA.

De fet, Dante Fachin va anunciar ahir que consultarà a les seves bases si volen continuar formant part de la coalició que integren amb Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa al Parlament.  Ell considera que no es dóna visibilitat a totes les veus que integren la coalició i ha afegit:  "Si volem fer el que hem vingut a fer, que és treballar dins la pluralitat, aquesta pluralitat s'ha de veure. I jo el que demano és més visibilitat de terminades eus i de determinades maneres de fer."

També ahir, a última hora, Iniciativa a través d'un comunicat va replicar proposant obrir un diàleg per reforçar la visibilitat de totes les parts integrants del grup i demanant  unitat i consens.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Albano Dante Fachin, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut