Els Castellers de Vilafranca fan un 3 de 10 amb folre i manilles durant la Diada de Santa Tecla
Els Castellers de Vilafranca fan un 3 de 10 amb folre i manilles durant la Diada de Santa Tecla

"Al límit", les diades de Santa Tecla i la Mercè, a "Quarts de nou"

Aquest dijous, a les 22.05 al 33, en el punt més àlgid de la temporada, el "Quarts de Nou" ve més carregat de castellassos que mai. Les diades de Santa Tecla a Tarragona i la Mercè a Barcelona han aconseguit posar a prova les colles i els seus límits.

Aquesta setmana el "Quarts de Nou" es presenta en el seu format de crònica castellera i se centra, especialment, en les dues diades de Santa Tecla: la del primer diumenge de Festes, amb les colles convidades,  i la del dimecres, que aplega les quatre colles de la ciutat de Tarragona. Totes dues han suposat un punt d'inflexió imprescindible per entendre l'evolució del fet casteller en el seu moment de màxima exigència.

Sense moure's de Tarragona, el programa reviurà els tres intents de 3 de 10 amb folre i manilles  amb castellers del tronc de cadascuna de les colles que el van provar per Santa Tecla: la sisena dels Castellers de Vilafranca, el quint de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i el quart de la Colla Jove de Tarragona. 

Un punt i a part mereixen els Xiquets de Tarragona més històrics que, després de completar la seva millor actuació i assolir tres gamma extra, s'han guanyat un dels moments més especials del programa.

El "Quarts de Nou" també recuperarà el més destacat  de l'actuació de la Mercè. Una bona oportunitat perquè, sobretot, les colles convidades poguessin reivindicar amb els seus castells de gamma extra el pes d'una diada que, per alguns, corria el perill de devaluar-se.

 "Quarts de nou", presentat per Biel Duran i Elisabet Carnicé, s'emet el dijous a les 22.05 al canal 33.

 v3.cat/quartsdenou

twitter.com/quartsdenou

Anar al contingut