"Aire lliure": "Un programa en què es parla de la satisfacció de les persones que practiquen esports a l'aire lliure, en un espai brutal, com és Catalunya"

Aquest matí s'ha presentat a les instal·lacions de TV3, el programa "Aire lliure", que s'estrenarà diumenge, 15 de juliol, a les 22.45. És la nova aposta de TV3, que conduirà Núria Picas i que pretén fomentar el turisme actiu, esportiu i cultural del país. A partir de l'esport i l'activitat física, el programa pretén donar a conèixer el territori i la gent que hi viu, amb les seves activitats quotidianes i les seves inquietuds

La presentació del programa "Aire lliure" ha començat amb música, la de Gertrudis, els autors de la sintonia del programa, que l'han interpretat en directe.

Tot seguit ha agafat la paraula Vicent Sanchis, director de TV3, que ha donat la benvinguda a tothom i les gràcies al grup musical. Sanchis ha explicat que a causa de les circumstàncies "ens hem hagut de reinventar, sobretot cultivant la producció interna, i una de les àrees amb més bones idees és la d'esports. I "Aire lliure" és una d'aquestes idees. Al programa es fa esport, però no és només d'esports". Referent a Núria Picas, campiona del món de curses de muntanya, Sanchis ha destacat que és "desperta, viva, entusiasta i una gran presentadora. La persona ideal per fer un programa de descobriment del medi i de les persones que hi intervenen".

Pel director de TV3, "‘Aire lliure' ensenya com viuen i com gaudeixen de la natura del país tots els protagonistes, una idea de turisme que t'agradaria fer, i un gran programa de televisió."

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha explicat com fa dos anys Toni Real es va reunir amb ell per fer-li la proposta, i des del primer moment ho va tenir clar "no puc, ni vull dir que no, i ens vam posar a treballar. I el programa és un orgull, tenim un gran país, envejable des del punt de vista esportiu, amb la millor instal·lació esportiva, el propi territori, que va des del mar fins a la muntanya." També ha volgut fer referència a la presentadora, de qui ha dit que és "la millor ambaixadora per mostrar Catalunya des d'un punt de vista esportiu".

Figueras ha acabat el seu torn de paraula amb la convicció que el programa "serà un bon servei públic, en què s'hi veurà molta gent reflectida. I és que Catalunya obre els braços a qui vol conèixer la terra, i ‘Aire lliure' els enamorarà".

Toni Real, director del programa, ha expressat la seva il·lusió amb "Aire lliure". "Hem intentat buscar el màxim equilibri i combinar comarques mediàtiques amb d'altres de més desconegudes". Ha volgut deixar clar que és "un programa del departament d'Esports, però és diferent, no parla de victòries ni derrotes, de guanyar o perdre, de medalles o copes, només parlarà de la satisfacció de les persones quan practiquen esports a l'aire lliure, en un espai brutal. I és que tenim un país en què es poden practicar tots els esports que et puguis imaginar". També ha explicat que ell tenia clar que la presentadora havia de ser Núria Picas, però que la primera resposta va ser "m'agrada molt, però no" i que la va haver de convèncer. Ha destacat que la Núria és "simpàtica, empàtica i té un gran coneixement del territori". I el missatge del programa és que "cadascú ha de practicar l'esport al seu nivell, sense voler imitar ningú i disfrutar de la natura al seu pas".

Núria Picas ha explicat que ha estat un any i mig espectacular, en què els ha passat de tot. "Gràcies a tothom per confiar en mi. Jo, primer, vaig dir que no, perquè no sabia si ho podria fer, però ha estat una gran experiència." Ha volgut parlar dels convidats que l'han acompanyat en els 13 capítols, perquè "he pogut viure situacions molt divertides amb ells". Per la Núria "les coses bones es fan esperar, però ja ho tenim aquí, i tenim un país meravellós per practicar esports, i jo ho he fet amb gent meravellosa".

En el programa han participat Txarango, Emma Vilarasau, Antonio Orozco, el Mago Pop, Judit Mascó, Sílvia Bel, Pepa Plana i Toni Albà, entre d'altres. Els tres últims han assistit a la presentació i han destacat la seva bona experiència en el programa; tots s'ho van passar molt bé en la seva personal aventura al costat de la Núria.

L'acte ha acabat tal com ha començat, amb la música dels Gertrudis.

tv3.cat/aire-lliure

facebook.com/airelliure

twitter.com/airelliuretv3

instagram.com/airelliuretv3

Anar al contingut