Taronges d'aquí, al Marroc.
Taronges d'aquí, al Marroc.
Aquest diumenge, a les 20.25

Adaptar-se o morir, l'últim "Origen Catalunya"

Aquest diumenge, 5 d'agost, a les 20.25, TV3 emetrà el desè i últim capítol d'"Origen Catalunya", un programa de viatges, dirigit i presentat per Elisabet Cortiles, que busca productes catalans que s'exporten i la història de la gent que els consumeix. Diumenge, el programa volarà a Istanbul i a Dubai, dos mercats molt complicats.

Si la introducció a qualsevol mercat estranger és difícil, com deu ser entrar en un mercat on, a més, hi ha assegurat el xoc cultural. Aquest és el cas de les marques que es presenten en aquest capítol, que han exportat al Pròxim Orient. S'han atrevit amb la domòtica a Istanbul i, amb els tractaments de bellesa, a Dubai, on també els han acostat costums gastronòmics catalans.

"Origen Catalunya" l'han format deu capítols de mitja hora, Elisabet Cortiles, presentadora i directora, ha visitat països diversos a la recerca dels productes fets i fabricats a Catalunya que es venen arreu del món.

AUDIÈNCIES

"Origen Catalunya" va començar a emetre's el 20 de maig; el programa ha registrat una audiència mitjana de 140.000 espectadors i un 7,7% de quota. El capítol més vist, amb 217.000 espectadors i un 9,3 de quota, es va emetre el 3 de juny i estava dedicat a quatre petits països: Luxemburg, Andorra, Qatar i Singapur.

La fidelitat de l'audiència queda també reflectida en l'índex qualitatiu, de 8,7 sobre 10 del panel GfK, l'empresa multinacional alemanya d'investigació i anàlisi de mercat que elabora informes sobre les valoracions qualitatives dels espectadors per a les principals televisions europees. Aquesta nota supera la mitjana de la cadena d'aquesta temporada (8,5). La resta d'atributs també tenen qualificacions molt altes; el 87,9% del panel considera que és un programa de molta qualitat i gairebé al 100% els agrada la posada en escena. Quant al vessant més didàctic, el 91,5% afirma haver après alguna cosa nova amb el programa.

tv3.cat/origencatalunya
instagram.com/origencatalunyatv3

Anar al contingut